Hava Durumu

23 Nisan kutlamalarına şok tutanak

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi’ndeki Muhittin Develi İlköğretim Okulu öğrencileri ile velilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirdiği 'Egemenlik Yürüyüşü' ile ilgili, okul yöneticilerince, 'bilgimiz dışında yapıldı' denilerek tutanak tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
23 Nisan kutlamalarına şok tutanak

Muhittin Devlet İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencileri ile öğretmen Gülizar Özlütürk, okulda dün yapılan törenin ardından ’Egemenlik Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Atatürk baskılı tişörtler giyerek ilçe merkezinde ellerinde Türk bayrakları ile sokak sokak yürüyen öğrenciler, İstiklal Marşı, İzmir Marşı, Gençliğe Hitabe okudu. Yürüyüş sırasında öğrenciler ’Vatan sana canım feda’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı, veliler de destek verdi. Türk bayrağı açan öğrencileri veliler cep telefonlarıyla görüntüledi. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş, okul önünde son buldu.

Öğrencilerin sokakta yürüyerek slogan atmasına bazı kesimlerin tepki göstermesi üzerine Muhittin Develi İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Ali Yıldız açıklama yaptı. Yıldız, yürüyüşün okul yönetiminin bilgisi dışında gerçekleştirildiğini söyledi. Yıldız, olayla ilgili dört müdür yardımcısının imzaladığı bir tutanak tuttuklarını belirterek şöyle konuştu:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okulumuzda bir program gerçekleştirdik. Program sonunda 6’ncı sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte bir yürüyüş gerçekleştirmiş. Okul yönetimi olarak öğrencilerin yürüyüş yapacaklarını bilmiyorduk. Biliyor olsaydık yürüyüşe izin vermez, gerekli uyarımızı yapardık. Yürüyüşün yapılmaması için de emniyet birimlerine durumu bildirirdik. Biz de sonradan duyduk. Ancak okul dışında yürüyüş gerçekleştiği için müdahale etme yetkimiz olmadı. Okul yönetiminin tasvip etmediği bir durum olduğu için de müdür yardımcılarımızın imzalarıyla gerekli tutanağı tuttuk. Çocukların 23 Nisan’ı bayram tadında yaşamalarını isterdik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.