Hava Durumu

23 Yıllık gözlük esaretinden bir günde kurtuldu

Bursa’da 23 yıldır gözlük kullanan bir hasta, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2013 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2013 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
23 Yıllık gözlük esaretinden bir günde kurtuldu

Bursa’da bir göz merkezi tarafından Türkiye'de ilk defa ‘astigmatlı iris kıskaçlı katlanabilir fakik göz içi merceği’ operasyonu yapıldı. Kalın ve ağır gözlüklerinden kurtulan Hakan Uygur, artık gözlüksüz daha iyi görebilecek. Operasyonu yapan Op. Dr. Bülent Köse, “Hastamız bize geldiğinde ciddi bir görme kaybı yaşıyordu. Sağ gözünde 9 numara miyop, 8,75 numara astigmat, sol gözünde ise 10 numara miyop, 7 numara astigmat mevcuttu. Hastamız sadece yüzde 30 oranında bir görmeye sahipti. Bu numaralardaki hastalara lazer uygulamak bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Hastamızın hem numaralarını düşürmek hem de görme seviyesini arttırmak için yeni model fakik göz içi merceği uygulamayı tercih ettik. Bu tarz mercekleri zaten uzun yıllardır implante ediyorduk ancak hem astigmatlı hem de katlanabilir modelleri mevcut değildi” dedi.
Köse, operasyon sayesinde hastanın ertesi gün daha iyi bir şekilde görebildiği kaydederek şöyle devam etti:
“Bu sayede hem operasyon süresi çok kısaldı hem de ertesi günden itibaren hasta iyi görebildiği normal çalışma yaşamına dönebildi. Bu operasyonda damla anestezisiyle küçük bir delikten gözün içine girilerek bu çok özel katlanabilir mercek gözün ön odasına yerleştirilmektedir. Mercek ayakları göz bebeğine kıskaçlarla tutunduğundan gözün hassas yerlerine çok uzaktadır. Ve gözün normal yapılarından hiçbiri bu operasyondan etkilenmez. Bu hastada da aynı şekilde bir operasyon uygulandı. Operasyon öncesi yaklaşık 18 dioptri gözlükle ancak yüzde 30 gören hastamız, operasyon sonrası gözlüksüz yüzde 90 seviyesinde görebiliyor.”
Başarılı bir operasyonla göz sağlığına kavuşan Hakan Uygur ise, “Daha önce neredeyse hiçbir şeyi net göremiyordum. Şimdi her şey çok daha güzel. 23 yıllık gözlük esaretinden kurtulduğum için son derece mutluyum. Bu yaşıma geldim, hala şaşkınlığımı atamadım. Dünyanın bu kadar net olduğunu bilmiyordum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.