Hava Durumu

24 Eylül yenilgisi için özür dilerim

Berlin'de başlayan üç günlük SPD olağan kurultayında konuşan Genel Başkan Martin Schulz, koalisyon görüşmelerine başlamak için delegelerden onay istedi. Schulz, delegeleri sorumluluk almaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
24 Eylül yenilgisi için özür dilerim

SPD'nin 600 delegesinin katıldığı kurultayda yaklaşık 1 saat 15 dakika konuşan Martin Schulz, Başbakan Angela Merkel'le birlikte kurulmak istenen olası hükümet için açık görüşmelere başlayıp başlayamayacağını delegelerin onayına sundu. Konuşmasında, delegeleri sorumluluk almaya çağıran Schulz, koalisyona kesin bir dille karşı çıkan partinin sol kanadı ve gençlik teşkilatını 'Evet' demeye yönlendirmeye çalıştı.

"Biz, ne pahasına olursa olsun hükümet olmak zorunda değiliz. Ama ne pahasına olursa olsun hükümet olmak istemiyoruz' da diyemeyiz."

'HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR'

"SPD, Avrupa'da ilerleyen milliyetçiliği önlemek için Avrupa'yı güçlendirmeli, eğitimde devrim başlatmalı, iklim değişikliğini sınırlandırmalı, sosyal medyayı güvenli hale getirmeli" diyen Schulz, bütün bunların hükümet olmaktan geçtiğini kaydetti ve SPD'nin gelecek kuşaklar için de sorumluluk taşıdığını hatırlattı. Schulz, "Bunun için ucu açık görüşmek istiyoruz. İçerik olarak ne tür çözümler bulabiliriz, görmek istiyoruz. Hepimize büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

'TEKRAR GÜVENİNİZİ İSTİYORUM'

SPD'nin seçimlerde kötü sonuç almasında sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Schulz, "SPD'ye inananlara yaşattığım böyle bir acı yenilgide payıma düşen için özür diliyorum" diye konuştu.
SPD'nin 2005 yılından beri seçim kazanamadığını da hatırlatan Schulz, 20 yılda 10 milyon civarında seçmen kaybettiklerini ve bunun, seçmenlerinin yarısı olduğunu söyledi.

PARTİYİ YENİLEYECEĞİZ

SPD'de yeni bir dönem başlatacağını, partiyi yenileyeceğini anlatan Schulz, yönetimin tabanla sık sık toplantılar düzenleyerek, tabana daha yakın olacağını vurguladı. Martin Schulz, 2025 yılına kadar birleşmiş bir Avrupa'yı da gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Yeniden parti başkanlığına aday olduğunu açıklayan Schulz, "Tekrar güveninizi istiyorum" dedi.
SPD'nin gençlik kolunu oluşturan Jusos'un Genel Başkanı Kevin Kühnert ise parti kongresinde yaptığı konuşmada, bir kez daha koalisyon görüşmelerine başlanmasına karşı olduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.