Hava Durumu

250 milyon liralık dev vurgun!

Lüks AVM'lerde ofis açtılar, "düşük faizli kredi veriyoruz" diyerek firmalardan, kredilere karşılık aldıkları teminat çek ve senetlerini icraya vererek 250 milyon liralık vurgun yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
250 milyon liralık dev vurgun!

İstanbul'da, finansal sıkıntı yaşayan şirketlere, gazete ve internete verdikleri ilanlarla sözde uygun şartlarda para satıp, borca karşılık aldıkları teminatları icraya vererek dolandırıcılık yapan bir şebekeye yönelik olarak yapılan operasyonda, 12 şebeke şüphelisi şebeke elebaşıyla birlikte yakalanıp gözaltına alındı. İstanbul'da bulunan mega AVM'lerde ofis açarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeden, haksız kazançlarla satın aldığı belirlenen bir Bentley marka lüks otomobil ile yüzbinlerce lira değerinde lüks saat ve milyonlarca liralık çek ve senet ele geçirildi.

İstanbul Mali polis ekipleri, tefecilik ve dolandırıcılık yapan bir şebekenin, kendilerini dolandırdığı yönünde Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan vatandaşların şikayeti üzerine yaptığı çalışmalarda, "Gazete, dergi, internet ve broşür üzerinden reklamyapan firma görünümündeki şebekenin, finansal sıkıntı yaşayan firmaları hedef aldığını tespit etti. Düşük faizli kredi adı altında para sattığı belirlenen şebekenin, reklam ve ilanlar sonrası kendileriyle irtibata geçen firma sahiplerine," Ihtiyacınız olan parayı vereceğiz" diyerek, teminat olarak çek ve senet aldığı, ardından kredi talebinde bulunan firmalara, küçük miktarlarda, parçalar halinde kredi verirken diğer yandan da teminat olarak aldıkları çek ve senetleri icraya verdiği tespit edildi.

Yaşadıkları mali sorunların yanı sıra bir de dolandırıcı tefecilerle karşı karşıya kalan ve Savcılığa suç duyurusunda bulunan mağdur şikayetleriyle harekete geçen mali polis ekipleri,mağdurlardan aldıkları ifade ve yaptıkları araştırmalarda şebekenin, sürekli adres değiştirdiğini, şebeke elebaşının ise asıl kimliğini gizli tutup sahte kimlik kullandığını belirledi. Yapılan 3 aylık çalışmalarda, şebeke elebaşının Mesut Y. isimli sabıkalı bir dolandırıcı olduğunu tespit eden mali polis ekipleri, şebeke üyesi 21 şüphelinin ismini belirleyip harekete geçti. Trump Tower ve Safir İş merkezlerinde 3 ofis açtığı belirlenen şebekenin, ayrı ayrı 15 adresine baskınlar düzenleyen ekipler, kimliğini belirlediği 12 şebeke üyesini şebeke elebaşıyla birlikte yakalayıp gözaltına aldı.

Önceki gün düzenlenen baskınlarla çökertilen şebekenin elebaşı Mesut Y.'nin, İstanbul'da bir AVM'de hem ev, hem ofis olarak kiralayıp kullandığı lüks rezidansında yapılan aramada tanesi 100 bin Dolar'dan fazla olan 11 tane lüks saat, milyonlarca lirayı bulan bin 200 çek ve senet ile 100 bin lira para ele geçiren polis, rezidansın kapısında bulunan Mesut Y.ye ait olduğu belirlenen değeri 1 milyon lira civarında Bentley marka aracına da el koydu.

Şebeke üyesi 12 şüpheliyle birlikte gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şebeke elebaşı Mesut Y.'nin yanında çalışan 30 isminde bilgisine başvuruldu. Çalışanların hiçbirinin şüphelinin gerçek kimliğini bilmediği ortaya çıkarken, Türkiye genelinde dolandırıcılık yapan şebekenin vurgununun 250 milyon lira civarında olduğu belirtilirken, şebekenin sadece İstanbul'da 4 firmayı 5 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.