Hava Durumu

28 Şubat Bursa'da protesto edildi

Bursa İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), üzerinden 20 yıl geçen ve hala Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanan 28 Şubat post modern darbesini protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
28 Şubat Bursa'da protesto edildi

Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi önündeki protesto eylemine 28 Şubat zulmunü yaşamış imam hatipliler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Memur-Sen Bursa İl Başkanı Numan Şeker katıldı.

Üzerinden 20 yıl geçen 28 Şubat post modern darbesinin Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak gördüklerini ifade eden YILMED Başkanı Zahide Arı, "Sayısı milyonları bulan imam hatip camiasını yıllarca mağdur ederek sistemin dışına itmeyi hedefleyen, 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu kararlarının üzerinden 20 yıl geçti. Yaşananların canlı şahidi ve hafıza olma misyonunu üstlendik. İrtica ile mücadele adı altında sürdürülen Milli Güvenlik kararlarıyla birlikte uyumlu bir şekilde siyasi erk tarafından hayata geçirilen uygulamalar 2009 yılına kadar devam etti. Şüphesiz sözü geçen zulümler ülkemizin toplumsal dinamiklerine aykırı bir biçimde ve ısrarla yürütüldü. 8 yıllık kesintisiz eğitim yasası sebebiyle imam hatiplerin orta kısmı kapandı. Kat sayı uygulamasıyla mezun öğrencilerin kendi alanları dışında lisans tahsili yapmalarına mani olundu. Üniversitelerde öğrenim görmeyi sürdüren baş örtülü öğrencilerin okullarına devam etmesi yasaklandı. İrtica yaftasına maruz kalan binlerce memur işinden oldu. On binlerce insanın hayatını doğrudan etkileyen hukuksuzlukların karşısında medya hukuk ve siyaset cephelerinden yeterli destek gelmeyince, ÖNDER şemsiyesi altında 400'den fazla imam hatip derneği taşın altına gövdesini koydu. Her fırsatta yaşananları kamu oyuna duyurdu. Tarihe 28 Şubat post modern darbesi olarak geçen süreci hafızalarımızda diri tutmayı, yakın geçmişe müdrik olma, hem de istikbale dair adımlar atma noktasında bir şuur oluşturmak için önemsiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.