Hava Durumu

2B konusunda köylülere uyarı

Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusunda halkı bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2B konusunda köylülere uyarı

Gemlik ilçesine bağlı Kumla ve Yeniköy'de vatandaşların özellikle fiyat konusundaki tepkisine yönelik açıklamalar yetkililer tarafından yapıldı. Milli Emlak Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Umay, Milli Emlak Uzmanı Mükerrem Karaca, Ertuğrul Gazi Milli Emlak Müdürü Gültekin Akgün, Bursa Defterdarlık Uzmanı İsmail Hakkı Oral, Gemlik mal Müdürü Arif Uçar ve Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, kamuoyunda 2B kanunu olarak bilinen ve son başvuru tarihi 30 Ekim olan orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin devri konusunda Küçük Kumla içi ve Yeniköy'de temasalrad bulundu.

Yetkililer, "Artık başvuru bedeli ödemeyeceksiniz. 30 Ekim tarihine kadar müracaat edin, hakkınız zayi olmasın" dediler.

Türkiye genelinde 140 bin başvurunun bedelsiz alındığını hatırlatan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Umay, 2B kanununun Bingöl'e ayrı, İstanbul Beykoz'a ayrı, Gemlik'e veya Mustafa Kemalpaşa ilçelerine ayrı yapılmadığını kaydetti. Hükümetin bu kanundan 9,8 milyar lire gelir beklediğini doğrulayan Umay, buna rağmen başvuru bedellerinin kaldırılmasıyla hükümetin kâr gayesinde olmadığını gösterdiğini kaydetti. Vatandaşların dönüm başına ödenecek ücretler konusundaki endişelerini dinleyen Umay, bu dönemde asıl olan hedefin 30 Ekim tarihine kadar başvuru bedeli ödemeden müracaatta bulunmak olduğunu ifade etti.

Köylülerin, "Biz başvurduk diyelim. Sonra bize dönüm başına 10 bin lira, 7 bin lira fiyat çıkartırlarsa ne olacak? 10 dönüm arazisi olan bu parayı nasıl ödeyecek?" gibi sorularının yanı sıra, birçok orman vasfını yitirmiş hazine arazisinin imarlı arazi olsa bile ödenecek para kadar değer etmeyeceği yönündeki şikâyetleri de dinleyen Umay, "Biz buraya sizi dinlemeye geldik. Muhtemel dönüm başı parayı çok bulduğunuzu söylüyorsunuz. Siz önce başvurun, sonra biz bu sıkıntıları masaya yatırır, çözüm üretiriz. Çiftçimizi, köylümüzü, vatandaşımızı dönüm başı fahiş fiyatlarla mağdur etmeyiz" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.