Hava Durumu

3 puan için oyna timsahım

Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 16.00'da start alacak mücadeleyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yeşil Beyazlılar, İstanbul temsilcisini yenerek 2. yarıya iyi başlamak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
3 puan için oyna timsahım

YENİ TRANSFERLER SAHAYA ÇIKACAK

Süper Lig'in ilk yarısını 25 puanla 9. sırada tamamlayan Bursaspor, 18. hafta mücadelesinde bugün sahasında lider Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele saat 16.00'da başlayacak. Zorlu karşılaşmayı Ankara bölgesi Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını ise Asım Yusuf Öz ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Mücadelenin 4'üncü hakemi olarak ise Koray Gençerler görev alacak. Kadrosunu Moussa Sow ve Grozav gibi isimlerle güçlendiren, Abdullahi Shehu ile de anlaşma sağlayan Timsah, rakibini devirerek ligin ikinci yarısına iyi bir giriş yapmak istiyor.

SON GALİBİYET 2014-15'TE

2 takım Süper Lig'de şu ana dek 21 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 8'ini Medipol Başakşehir kazanırken, Bursaspor ise 7 kez sahadan galip ayrıldı. 6 mücadelede ise puanlar paylaşıldı. Bursa'da oynanan 10 lig maçına bakıldığında ise Yeşil Beyazlılar rakibine galibiyetlerde 5'e 2 üstünlük sağladı. Geride kalan 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor ile Medipol Başakşehir arasında son oynanan maçlarda ise İstanbul ekibinin üstünlüğü göze çarpıyor. Son 3 maçtan da galibiyetle ayrılan Medipol Başakşehir, bu maçlarda da kalesini gole kapatmayı başardı. Bursaspor ise İstanbul ekibi karşısındaki son galibiyetini 2014-15 sezonunda Bursa'da oynanan lig maçında 4-1'lik skor ile almıştı.

HER İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Bursaspor'da bu maç öncesinde Kofi Atta, Kubilay Kanatsızkuş ve Emre Taşdemir'in sakatlığı bulunuyor. Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen, Moussa Sow'u bu maça hazırlarken, ilk 11'de şans verebileceği öğrenildi. Ayrıca hafta içerisinde sakatlık yaşayan Ertuğrul Ersoy'un durumu ise maç saati netlik kazanacak. Medipol Başakşehir'de ise Eljero Elija'nın sakatlığı bulunurken, cezalı olan Kerim Frei da bu maçta forma giyemeyecek.

DÜDÜK BÜLENT YILDIRIM'DA

Bursasaspor ile Başakşehir arasında bugün oynanacak maçta tüm gözler hakem Bülent Yıldırım'da olacak. Yıldırım'ın bu zamana kadar yönettiği toplam 34 maçta Bursaspor; 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Başakşehir ise Bülent Yıldırım'ın yönettiği 29 maçta 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Yıldırım, her iki takımın karşılaştığı 2 maçı yönetirken İstanbul'da oynanan 2011-12 ve 2014-15 sezonundaki lig maçları golsüz eşitlikler ile sonuçlandı.

GÖZLER GOLCÜLERDE

Ligin ilk yarısında ceza sahası dışından 5 gol kaydeden Bursaspor, bu alanda ligde lider konumda yer alırken, özellikle savunma oyuncusu Aziz Behich, attığı 5 golle de ligin en fazla rakip fileleri havalandıran savunmacısı oldu. Medipol Başakşehir'de ise gol yükünü Emmanuel Adebayor çekerken, tecrübeli oyuncunun 8 golü bulunuyor. Yeşil Beyazlı ekibin yeni transferi Moussa Sow'un ise ligdeki son 16 şutunun 13'ü golle sonuçlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.