Hava Durumu

30 farklı noktaya beslenme odakları

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanları için 30 farklı noktaya beslenme odakları kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
30 farklı noktaya beslenme odakları

Her gün gelip geçerken gördüğümüz, ama aç mı tok mu olduğunu çoğu zaman düşünmediğimiz sokak hayvanları sokaklarda artık aç dolaşmayacak. Osmangazi Belediyesi sokak hayvanları için hayati önem taşıyan bir projenin startını verdi. Gönüllülere kedi ve köpek maması veren belediye yetkilileri, mahallelere yerleştirilen beslenme odaklarıyla sahipsiz hayvanlara sahip çıkıyor.

Avrupa’nın en modern hayvan barınağına sahip olan Osmangazi Belediyesi, Hayvanları Koruma Yasası’nın gereği olan beslenme odaklarıyla ilgili ilk adımı hayvansever gönüllülerle birlikte attı. Beslenme odakları adı verilen sistem sayesinde belediye yetkililerince gönüllülere her hafta mama veriliyor, mahallelere yerleştirilen beslenme kaplarıyla sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olunuyor.

30 FARKLI NOKTA
İlçenin 30 farklı noktasına beslenme odakları yerleştiren Osmangazi Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerince hayvansever gönüllülere de her hafta mama desteği sağlıyor. Nalbantoğlu Mahallesi beslenme gönüllüsü Meral Sütman, projenin sokak hayvanları için önemine değinerek verdiği destekten dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. “Biz hayvanlara zaten mama veriyorduk, ama şimdi daha sağlıklı oldu” diyen Sütman, “Kedilerimiz ve köpeklerimiz artık bozuk mama yemiyorlar, belediye yardımcı oluyor bize. Bizim zaten bir ayağımız her zaman Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde. Onların hayvanlar için güzel şeyler yaptıklarını biliyoruz. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha önce hayvanlara yemek artıkları verildiğini ve bunun esnaf ve vatandaş tarafından şikâyete konu olduğunu anlatan Nalbantoğlu Muhtarı Gönül Kurtel ise, kuru mama sayesinde mahallede daha önce gıdalardan kaynaklanan koku ve temizlik meselesini aştıklarını belirti. Kurtel, Başkan Dündar’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise, ilk aşamada beslenme odakları olarak başlayan projenin önümüzdeki günlerde su odaklarıyla devam edeceğini ve projenin olumlu gelişmesi halinde de daha geniş sürdürüleceğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.