Hava Durumu

300 lira için arkadaş katili oldu

KONYA'da 42 yaşındaki Abidin Sırlan, 300 lira alacağını istediği 34 yaşındaki arkadaşı Ali Duran tarafından bıçaklanarak öldürüldü. İkili arasındaki kavga anı bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
300 lira için arkadaş katili oldu

Olay, dün merkez Karatay İlçesi Vatan Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Nakliyecilik yapan Abidin Sırlan, iddiaya göre kamyonetiyle sanayi sitesi çevresinde ilerlerken 300 lira alacaklı olduğu arkadaşı Ali Duran'ı otomobiliyle giderken gördü. Kamyonetiyle Duran'ın otomobilinin önünü kesen Sırlan, parasını istedi. İki arkadaş arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Duran bıçakla, Sırlan da zincirle birbirlerinin üzerine yürüdü. Duran, elindeki bıçağı Sırlan'ın sol koltuk altına sapladı.

112'YE KALP KRİZİ İHBARI

Yaralanan Abidin Sırlan, Ali Duran'dan kendisini hastaneye götürmesini isterken, Duran ''Ben sana bunu nasıl yaptım'' diyerek ağladı. Daha sonra yaraladığı Sırlan'ı otomobiline bindiren Duran, ardından da 112 Acil Servis'i arayıp, arkadaşının kalp krizi geçirdiğini belirterek ambulans istedi. Otomobiliyle yaralı Sırlan'ı hastaneye götüren Duran, yolda karşılaştığı ambulansa, kalp krizi geçirdiğini söylediği arkadaşını teslim etti. Sağlık görevlileri ambulansa aldıkları Sırlan'ın sol koltuk altından yaralı olduğunu fark edince müdahalede bulundu. Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sırlan, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

EVE GİDİP, AİLESİYLE VEDALAŞTI

Yaraladığı Abidin Sırlan'ı ambulansa veren Ali Duran daha sonra evine gidip, ailesi ve yakınlarıyla vedalaştıktan sonra tekrar evden ayrıldı. Teslim olmak için karakola giden Duran, yolda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ali Duran, verdiği ilk ifadesinde, Sırlan'dan 7 ay önce bin 200 lira borç aldığını, kalan 300 lirayı geçirdiği kaza nedeniyle ödeyemediğini belirterek, pişman olduğunu ve arkadaşını çok sevdiğini söyledi.

Bu arada arkadaşı tarafından öldürülen Abidin Sırlan'ın bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına; 'Tüm ölmüşlerimize dua okuyalım',  'Bazılarıyla aramda sadece iki sorun vardı. Birincisi onlara hiç güvenemedim, ikincisi beni hiç yanıltmadılar' yazdığı görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.