Hava Durumu

34 ilde FETÖ operasyonu!

Bu sabah Konya ve Antalya merkezli yürütülen soruşturmalarda büyük gözaltı operasyonu yapıldı. Aralarında mahrem imamların da oldu toplamda 135 şüpheliye gözaltı kararı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
34 ilde FETÖ operasyonu!

Konya merkezli 34 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem imamlık" yaptıkları iddiasıyla 47'si muvazzaf asker 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İFADELERDEN YOLA ÇIKARAK OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları kapsamında daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve "mahrem imamları"nın ifadeleri doğrultusunda tespit edilen 47'si muvazzaf asker 70 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şüphelilerden 47'sinin muvazzaf asker, 23'ünün ise TSK'dan ihraç edilenler olduğu öğrenildi.

KARA VE DENİZ KUVVETLERİ'NDE GÖREVLİ

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince şüphelilerin yakalanması için Konya merkezli 34 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptıkları öğrenildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

FETÖ'YE ANTALYA MERKEZLİ OPERASYON

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 65 şüphelinin yakalanması için Antalya merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

36'SI MEMUR, 25'İ ASKER VE POLİS, 4'Ü POLİS

Alınan bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyonda, sabah saatlerinde 24 ilde 99 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

36'sı memur, 25'i asker ve polis, 4'ü sivil toplam 65 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Operasyonda gözaltına alınanlar olduğu bildirildi. Soruşturmanın derinleşebileceği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.