Hava Durumu

36 dönümlük arazi Bursaspor'un!

Yeşil Beyazlıların uzun zamandır almak için uğraştığı 36 dönümlük arazi, eski yönetici Ali Turan'ın katkılarıyla kulübe kazandırıldı. Anıt ağaçların bulunduğu yeni bölge kros alanı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
36 dönümlük arazi Bursaspor'un!

HABER I Tolga ÖZTAŞ

Ülkede yaşanan kur dalgalarının etkilediği Spor Toto Süper Lig'de tüm takımlar altyapıya yönelirken, bu konuda oldukça iyi durumda bulunan Bursaspor, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ni geliştirmeye devam ediyor. Kurtuluşun kendi öz evlatlarını yetiştirmekten geçtiğini bilen Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Akbaş, Gençlik Gelişim Proje Sorumlusu Ümit Şengül ve Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri Ünite Sorumlusu Ramazan Köksalan'ın yoğun çalışmalar gerçekleştirdiği futbolcu fabrikasının çehresi değişiyor...
Yeşil Beyazlılarda altyapıyla ilgili en önemli gelişme önceki gün yaşandı ve tesislerin hemen yanında bulunan 36 dönümlük arazide mutlu sona ulaşıldı. Timsah'ın eski yöneticilerinden Ali Turan'ın öncülük ettiği hamleyle dev arazi tam 30 yıllığına Bursaspor için kiralandı. Yeşil Beyazlıların yetkilileri de dün ilk olarak arazinin etrafını çevirerek bölgenin Bursaspor'a ait olduğunu belirten işaretleri yerleştirdi. Uzun zamandır alınmak istenen bölgede çok sayıda anıt ağaç olduğu için Bursaspor doğaya zarar vermeden bu araziye bir kros alanı inşa edecek. Hatta ağaçlar da güneş ışıklarını tamamen kestiği için Timsah yazın sıcak aylarında bile yeni bölgesinde rahatlıkla kondisyon çalışmalarını gerçekleştirebilecek...

YENİ SİSTEM GELİYOR

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde ayrıca şu anda inşaat hali var. Yeşil Beyazlılar'ın futbolcu fabrikasında modernleşme adımları başladı. Ana girişinde 2 adet kapısı bulunan tesislerde girişlere yeni bir sistem geliyor. Bir giriş parmak okuma sistemi ile yöneticiler, sporcular ve çalışanlar için olacak, diğer giriş ise misafirler için yapılacak. Misafir girişi tarafına yeni bir çardak yapılacak ve oyuncularını maçlara veya idmana getiren veliler burada bekleyecek. Sporcuların konaklama merkezi de baştan aşağıya yenileniyor. Artık Vakıfköy'de kalacak gençlerin odaları 2 kişilik otel konforunda olacak. Yine buraya girecek sporcular için parmak okutma sistemi olacak. Ayrıca güvenlik açısından da tüm koridorlarda kamera, odalarda sigara sensörü ve 1. katta bir antrenörün kalacağı özel oda yer alacak.

VAKIF PARK'TAN BİR ADET SAHA

Bursa'ya "Yeşil" kimliğini yeniden kazandırmak için geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Vakıfköy Spor ve Kent Parkı'nda artık sona gelindi. Burada resmi maç oynamaya müsait 2 adet saha bulunurken, Yeşil Beyazlı yöneticiler 1 sahaya da talip oldu. Henüz ışıklandırması bulunmayan sahalardan 1 tanesi kısa süre içinde Bursaspor'un kullanımına açılacak. Timsah bu bölgenin eksiklerini giderecek ve hem antrenmanlarını hem de maçlarını oynayacağı 1 sahaya daha sahip olacak.

KALECİLERE AYRI BÖLGE!

Teknik Direktör Samet Aybaba'nın da incelemelerde bulunduğu Vakıfköy'de sahaların arasındaki tel örgüler kaldırıldı. Tel örgülerin kaldırılmasıyla tesislerdeki futbol havası daha çok hissedilmeye başladı. Ayrıca Harun Tekin'in ayrılmasıyla Okan Kocuk, Muhammed Şengezer ve Ataberk Dadakdeniz ile Türkiye'nin en genç 3'lü kaleci rotasyonunu yakalayan Timsah'ta farklı bir proje başlıyor. A takımda görev alan kaleci antrenörü Koray Tanrıverdi'nin koordine edeceği alan tamamen kaleci departmanı olacak. Bursaspor burada yeni Okan'lar ve yeni Muhammed'ler yetiştirmeye devam edecek.

FUTSAL VE KUM SAHALARI YAPILACAK

Oyuncu yetiştirme ve çıkarma konusunda Türkiye'nin bir numarası olan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne yeni 2 farklı saha daha yapılacak. Ana sahadaki tribünün arka bölgesindeki asfalt alana bir adet kum futbol sahası ve onun yanına da bir adet de futsal sahası inşa edilecek. Böylece Timsah'ın altyapısında bulunan sporcular farklı antrenmanlar yapma şansını yakalayacak. Ayrıca tesislerdeki spor salonunun içindeki aletler de yenileniyor. Futbol çağını yakalayacak aletlerin alınmaya başladığı salon işlemler tamamen bitince bireysel antrenmanların da yapılacağı bir hal alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.