Hava Durumu

37. Dyo Sanat Ödülleri'nde eserler Bursalılarla buluştu

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen 37.Dyo Sanat Ödülleri'nin Bursa Sergisi, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
37. Dyo Sanat Ödülleri'nde eserler Bursalılarla buluştu

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği, ev sahipliğini Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Üyesi Prof.Dr. Recep Meriç'in yaptığı sergi açılışına Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Dyo Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, Bursalı sanatverler ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları ile Yaşar Topluluğu iş ortakları katıldı.

Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün törende yaptığı konuşmada, " Bursa, dağı, ovası, deniziyle muhteşem bir şehir. Kültür ve sanat alanında da daha iyi yerlere gelmeli. Kültür ve sanatsız ilerlemek, bir yere gelmek mümkün değil. Yaşar Topluluğu'nun kültür ve sanata değer veren yönetimini kutluyor, bu sergilerin artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

Sergi açılış töreninde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ; "37.Dyo Sanat Ödülleri'nde el emeği, göz nuru dökerek eserler üreten tüm sanatçıları kutluyorum. Ticarette hep bana, hep bana olmaz. Karşılıklı fayda, karşılıklı kazanç esastır. Testere gibi olmak lazım; bir sana, bir bana... Yaşar Topluluğu'nu, yaptığı ekonomik yatırımların yanı sıra eğitime yaptığı katkılar, yaptırdığı okullar ve üniversitesi ile toplumdan kazandığını toplumla paylaşma anlayışı içinde olduğu için kutluyorum. Kasım ayında Bursa'da açılışı yapılan Pınar Su fabrikası ve arkasından düzenlenen bu sergi ile Bursa'da Yaşar Topluluğu ile daha fazla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. diye konuştu.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı adına konuşma yapan İdare Heyeti Üyesi Prof.Dr. Recep Meriç konuşmasında; "1967 yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın ve DYO'nun kurucusu merhum Durmuş Yaşar öncülüğünde başlatılan DYO Resim Yarışması, 50 yıldır aralıksız sürüyor. 37.Dyo Sanat Ödülleri'ne 463 sanatçı 790 eserle katıldı. 3 eser ödül almaya hak kazanırken, 53 eser sergilenmeye değer bulundu. Sergilenmeye değer bulunan eserler arasında üç Bursalı sanatçı yer alıyor. Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Sezin Türk Kaya'nın 'Senin Gökyüzün' adlı eseri; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksel lisans öğrencisi Ayşe Demirci'nin 'Gördüğünü Al' adlı eseri; Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Sümeyya İlhan'ın 'Kök' adlı eseri serginmeye değer bulundu. Eserleri ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan tüm sanatçılarımızı kutluyorum." dedi.

37.Dyo Sanat Ödüllerinde ödül alan ve sergilenmeye değer eserlerin bulunduğu sergi, 30 Mart 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Eserler Bursa'nın ardından Ankara, Adana ve İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

37.Dyo Sanat Ödülleri

Seçici kurulu Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Neş'e Erdok, Prof. Dr. Hasan Kıran, Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Umur Türker, Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Müdürü İhsan Yılmaz'dan oluşan 37.Dyo Sanat Ödülleri'nde ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, seçici kurulun iki aşamalı değerlendirmelerinin ardından belirlendi. Pentür dalında Sidar Bakı'nın "İsimsiz" ve Murat Özbakır'ın "Doğa-Beden-Kent I", özgün baskı dalında ise Semih Çınar'ın "Atık No.1" adlı eseri ödüle layık görüldü.

Ödüllü Eserler

Pentür Dalında

Sidar Bakı - İsimsiz adlı eseri

Murat Özbakır - Doğa- Beden-Kent I adlı eseri

Özgün Baskı Dalında

Semih Çınar - Atık No.1 adlı eseri ile ödüle layık görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.