Hava Durumu

4 bakandan flaş açıklama

IŞİD tarafından Musul'da rehin alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 31 Türk şoförle konsolosluk görevlilerinin her gün görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 bakandan flaş açıklama

Irak'ta rehin alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ortak bir basın toplantısı yaptı.

Toplantıda 4 bakanlığın Irak konusunda ortak kriz masası oluşturması çıktı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Her gün saat 13.00'te ve 18.00'de, iki kere kriz merkezi koordinatörümüz, Bakan Yardımcımız Sayın Naci Koru tarafından bilgilendirme yapılacak. Olağanüstü bir durum olduğunda arada da bilgilendirme yapılacak. Kriz masası dışındaki haberlere itibar edilmemeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Şu anda önceliğimiz Türk şoför ve konsolosluk mensuplarımızın Türkiye'ye getirilmesidir" şeklinde konuştu.

'Rehin olan Türk vatandaşlarının isim isim tespit edildiğini belirten Davutoğlu, "Vatandaşlarımızın sağlık bilgileri kesindir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları her gün karşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

'TOPLU TAHLİYE DÜŞÜNCESİ YOK'


"Irak'tan toplu bir tahliye düşüncesi içinde değiliz" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Altını özellikle çizmek isterim. İşbirliği projelerimiz devam edecek. Böyle bir ihtiyaç da yaptığımız risk analizleri çerçevesinde yoktur" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.