Hava Durumu

4 bin 500 kuş Türkiye'yi temsil etmek için yarışacak

‘Dünya Kanarya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan kuşların belirleneceği yarışma Bursa'da yapılacak. Yarışmada yaklaşık 4 bin 500 kuş dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2013 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 bin 500 kuş Türkiye'yi temsil etmek için yarışacak


Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu tarafından bu yıl 17.’si düzenlenecek olan ‘Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası’, 12-13 Ocak tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda yapılacak. Belçika’da düzenlenecek olan ‘Dünya Kanarya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan kuşların belirleneceği ’17. Kanarya ve Kafes Kuşları Türkiye Şampiyonası’nda yaklaşık 4 bin 500 kuş dereceye girebilmek için mücadele edecek.
Kanarya ve Kafes Kuşları Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Sedat Genç, yaptığı açıklamada, “Kanarya ırk güzelliği, ötüş ve renk kategorisinde Türkiye’nin tüm kuşlarının yarıştığı bir Türkiye yarışması düzenliyoruz. 2 İtalya’dan 1 Almanya’dan hakemimiz var. Türkiye şampiyonamız İzmit’te yapılacaktı. Hava şartlarının çok soğuk olması nedeniyle salondaki ısıtmanın yeterli olmayışı bizi Bursa’ya yönlendirdi. Bu yarışmadan sonra ayın 17’si itibarıyla buradaki katılımcı kuşları çoğu Belçika’da düzenlenecek olan dünya yarışmasına götürülecek. Geçen sene oradan çok iyi sonuçlar almıştık. Bu sene de inşallah büyük ödüllerle gelip İstiklal Marşı’mızı orada okutmayı düşünüyoruz. Yarışma cumartesi-pazar halka açık olarak yapılacak. Hemen hemen 156 çeşit kanaryayı burada görebilirler. 4 bin 500’e yakın kuş yarışıyor. Her sene bu sayı artıyor. Biz bunu 7 sene evvel 156 kuşla yapmıştık” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.