Hava Durumu

4 fabrika için bu gün süre doluyor

TÜRK-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, 34 sendika başkanından oluşan Başkanlar Kurulunu 13 Nisan Cuma günü toplayıp, Ankara Şeker Fabrikası'da açıklama yapacak. Ergün Atalay, "Bu çıkmaz yol. Vazgeçin. Satana da yaramaz alana da..." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2018 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2018 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 fabrika için bu gün süre doluyor

14 şeker fabrikasından dördünün özelleştirme ihalesi önceki gün tamamlandı. Bugün ise Erzincan, Erzurum, Ilgın ve Turhal fabrikaları için teklif verme süresi dolacak. Diğer 5 fabrika için son teklif günü 18 Nisan olurken, Türk-İş Başkanlar Kurulu 1 Mayıs ve Şeker Fabrikaları özelleştirmesi için Cuma sabahı toplanacak. Başkan Ergün Atalay, "4 fabrikanın ihalesi tamamlandı, umudunuzu kestiniz mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

HAYKIRACAĞIM

"Hiç umudumu kesmedim. Görevim şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi gerektiğini kamuoyu gündeminde tutmak. Bunun yanlış olduğunu söylemek. İki aydır partiler dolaşıyor, işçilerimiz de öyle. Biz de siyasilerle görüşüyoruz. Cuma günü de Başkanlar Kurulumuzla birlikte şeker fabrikaları özelleştirmesinin, yanlış bir yol, çıkmaz bir yol olduğunu bir kez daha haykıracağım. Gelin vazgeçin, bu iş alana da yar olmaz, diyeceğiz."
Atalay, şeker mitingine çiftçi ve esnaf ile siyasi partileri davet edip etmeyecekleri sorusuna ise, "Özel bir davette bulunmayacağız ama kim gelmek isterse başımızın üstünde yeri var" karşılığını verdi.

BAHÇELİ RANDEVU VERMEDİ

Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök ise Cuma günü işçilerin otobüslerle Ankara'ya geleceğini belirtti. Sendikanın şeker fabrikalarının özelleştirmesi konusunda tüm siyasi partilerle bir araya geldiğini anlatan Gök, bir tek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu alamadıklarını açıkladı. Gök, Bahçeli'nin üç haftadır kendilerine randevu vermediğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.