Hava Durumu

4 kişinin öldüğü yangın faciasında flaş gelişme

İstanbul Beyoğlu'nda 4 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin soruşturmada 2 kişi tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
4 kişinin öldüğü yangın faciasında flaş gelişme

İstanbul'da dün 4 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin soruşturmada 2 kişi tutuklandı. Beyoğlu Asmalı Mescit'te 4 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı yangınla ilgili adliyeye sevk edilen Özkan E. ile amcası Yunus E. tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Beyoğlu Asmalımescit'te sabah saatlerinde yangın faciası yaşandı. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Asmalımescit Mahallesi Şehbender Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın 2'inci katında yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşlar binadan çıkan dumanları görerek itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, 3 kişiyi kurtararak hastaneye sevk etti. Dairede bulunan 2 kişinin ise hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan birinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Asmalımescit Mahallesi'nde yaşanan yangın faciasının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "7 genç kardeşimizin kaldığı bir dairede yangın çıkmış. Sebebini arkadaşlar araştırıyor, teknik rapor çıktıktan sonra belli olacak. Sobadan mı elektrik kontağından mı çıktığı anlaşılacak. 7 kişiden 4'ü vefat etti, 1 yaralımız var. 2 arkadaş kurtulmuş durumda. Başımız sağ olsun. İçi boş bir bina, film çekimleri için kullanılıyormuş zaman zaman" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Demirelli ise hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, "Sabah saatlerinde sokakta çıkan yangında maalesef 4 vatandaşımızı kaybettik, 1 vatandaşımız hastanede tedavi altında. Durumu biraz kritik. 2 vatandaşımız sağ salim kurtulmuş durumda. Yangının çıkış sebebini itfaiyemiz araştırıyor" şeklinde konuştu.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Feci olaya ilişkin soruşturma başlatılırken ölenlerin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerin Murat Kayacan (17),Yunus Akyüz (20) ve Muhammet Gür (23) yaşında olduğu belirlenirken hayatını kaybeden diğer kişinin ise kimlik tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.