Hava Durumu

42 yıllık hasret Bursa'da sonlandı

Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Evbakan Mahallesi'nde 1976 yılında 18 yaşındayken öğretmenliğe başlayan Züleyha Dilmaç'ın, "ilk göz ağrılarım" dediği öğrencileriyle 42 yıl sonra bir araya gelmesi duygusal anlara sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
42 yıllık hasret Bursa'da sonlandı

Sosyal medya aracılığıyla organize edilerek Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Evbakan Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde gerçekleşen etkinlikte, öğretmen ve öğrencileri, 42 yıl önce çekilen bir fotoğraftaki pozu verdi.

Eski günlerin yad edildiği etkinlikte Evbakan Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Uçak, öğretmen Dilmaç'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Dilmaç, AA muhabirine, öğretmen lisesi mezunu olduktan sonra mesleğe ilk adımı 18 yaşındayken o dönem köy olan Evbakan'da attığını anımsattı.

O dönemde kendisinin de "çocuk" denilebilecek yaşta olduğunu belirten Dilmaç, "O zamanlar öğrencilerimle beraber oyun oynar ip atlardım. Yıllar sonra öğrencilerim bana sosyal medya aracılığıyla paylaşılan bir fotoğraf sayesinde ulaştı. Bir araya gelmek için davet ettiklerinde çok heyecanlandım. Son bir haftadır heyecanımdan gözüme uyku girmedi." diye konuştu.

Dilmaç, Ankara'da yaşadığını ve daveti alır almaz Bursa'ya geldiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birçok kentinde yaşayan 50 öğrencimi bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Onları görünce çok duygulandım, ağladım. 42 yıl önce çektirdiğimiz bir fotoğraf vardı. Ona bakıp tahmin yürüterek öğrencilerimi tanımaya çalıştım. Herkes çok değişmiş, tanıyamadıklarım da oldu. Onlar benim ilk göz ağrılarım. 31 yıl öğretmenlik yaptım, çok mezun verdim ama bu öğrencilerimin yeri başkaydı. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Bu etkinliği geleneksel hale getirirsek çok güzel olur."

- "Bize sevgi ve birliktelik tohumunu eken öğretmenimizle bir araya geldik"

Etkinliği koordine edenlerden Nazire Kaya da 42 yıl önce okulda çektirdikleri bir fotoğrafı sosyal medyada gördüğünü söyledi.

Bu fotoğraftan yola çıkarak arkadaşlarına ulaşmaya çalıştığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Ben kadınları organize ettim. Birkaç arkadaşımız mazeretinden dolayı katılamadı. İki arkadaşımız ise vefat etti. 50 kişi bir araya geldik. Ayrıca eşi ve çocuklarıyla da gelen var. Allah nasip ederse bundan sonra her yıl bir araya gelmeye çalışacağız. Birlik ve beraberliğin çok konuşulduğu dönemdeyiz. Kalbimiz Afrin'de çarpışan askerlerimizle. Bize sevgi ve birliktelik tohumunu eken öğretmenimizle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz."

- "Aydın kişiliğiyle bize çok şey kattı"

Dilmaç'ın öğrencilerinden İstanbul'da yaşayan Aytaç Gülle ise tarifi imkansız duygular yaşadıklarını ifade ederek, "Bu duyguyu anlatmak için kelimeler yetmiyor. Eskileri yad ediyoruz. 11 yaşından beri görmediğim arkadaşlarımı gördüm, çok mutluyum." dedi.

Yılmaz Öztürk de babasının memuriyeti dolayısıyla ilkokulu Evbakan köyünde okuduğunu vurgulayarak, "Bir fotoğraf ile yola çıkarak bir araya geldik. Öğretmenimize çok kıymet veriyoruz. İlkokul öğretmenimizin bizdeki yeri çok farklı. Öğretmenimizin bize katkısı çok büyük. Aydın kişiliğiyle bize çok şey kattı." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.