Hava Durumu

5 Milyon Gmail Kullanıcısının Şifreleri Çalındı!

Son zamanlarda güvenlik alanında darbe yiyen yiyene, şimdi de 5 milyon adet Gmail hesabının şifrelerinin çalındığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
5 Milyon Gmail Kullanıcısının Şifreleri Çalındı!
Hackerlara karşı kimse rahat değil, Gmail gibi en güvenli sandığımız firmalar ve servisler bile zarar görebiliyor. Apple’ın yaşadığı iCloud ünlü fotoğrafları çalınması krizinden sonra, şimdi de bir Rus Bitcoin forumunda 5 milyona yakın Gmail kullanıcısının şifre bilgilerinin çalındığı açıklandı. Google henüz bu hack ile ilgili resmi bir yanıt vermedi.
 
Rus forumunda 4.93 milyon Google hesabının kullanıcı adı ve şifresinin listelendiği bir veritabanına link verilince olay ortaya çıktı. İlk bakışta, hesaplar İngiliz, Rus ve İspanyol kökenli kullanıcılara ait gibi görünüyor. Forumda yapılan yorumlara göre çalıntı hesap veritabanındaki kayıtların en azından %60’ının şu anda kullanımda ve aktif olduğu söylentisi dolaşıyor.
 
Henüz işlemi gerçekleştiren hackerların kim olduğu ve neden yaptıkları belli değil. Ama son zamanlarda Rusya ve Doğu Avrupa kaynaklı hack saldırılarının artışı yüzünden, haberin kaynağının bir Rus forumu olması kimseyi şaşırtmadı. Kısa bir süre önce de Rus kökenli e-posta servisi Mail.ru’nun 5 milyona yakın kullanıcı hesabının çalındığı haberleri gelmişti. Bu çalınan Mail.ru hesapları da aynı Rus Bitcoin forumuna yüklenince anlaşılmış.
 
Her ne kadar ülkemizdeki kullanıcıları direk etkilemiyor gibi gözükse de, yine de endişenen Google servis ve Gmail e-posta kullanıcılarının alabileceği önlemler bulunuyor. Öncelikle Gmail güvenlik ayarları içindeki çift adım onaylama (two-factor authantication) özelliğini açmalarını ve ardından da mutlaka şifrelerini değiştirmelerini öneriyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.