Hava Durumu

56 yaşındaki kadından küçük çocuğa cinsel istismar

Kayseri'de 56 yaşındaki kadının 9 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada savcı, kadının 'çocuğun cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'tehdit' olmak üzere 3 suçtan cezalandırılmasını talep etti. 'Çok ayıp şeyler yaptı, söyleyemiyorum' diyen çocuğun ifadesi şoke ederken, kadın ise iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
56 yaşındaki kadından küçük çocuğa cinsel istismar
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık N.A. (56), mağdur E.K. (9), mağdurun babası M.K. (37), mağdurun annesi R.K. (29) ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı da müdahil olurken, Kayseri Baro Başkanlığı ÇocukHakları Komisyonu üyesi bir grup avukat da duruşmayı izledi.

Yaşanan olay sonrası tutuklanan, bir süre sonra adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık N.A., mahkemede sorgu ve savunmasında suçlamaları reddederek, "Ben torunumu sürekli okula götürürüm. 30 yıldır da dışarı hiç çıkmadım. Eşim vefat ettikten sonra Eylül ayında oğlumun yanına taşındım. Bunlar da komşumuz olur. Bu çocuk çok yaramaz, sürekli komşunun çocuklarına saldırırdı. Bu aile ile devamlı aramızda husumet oldu. Ben namazında, niyazında olan, Allah korkusu olan bir insanım. Eşim öleli 30 yıl olacak, ben böyle bir şey yapmadım. Bana atılan bir iftiradır. Hiçbir şey bilmediğim için şoktayım, ne diyeceğimi de bilmiyorum" diye konuştu.

"ÇOK AYIP ŞEYLER DE YAPTI, SÖYLEYEMİYORUM"

9 yaşındaki mağdur E.K.'nin ifadesi alınmadan önce sanık ile mağdurun anne ve babası duruşma salonu dışına çıkarıldı. Mağdur E.K. pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, "Sürekli beni tehdit edip, dalga geçiyordu. Beni kapısı olmayan bir eve götürdü. Önce beni soydu, daha sonra kendisi soyunup, beni yere yatırarak üzerimde zıpladı. Ayrı günlerde birden fazla kez böyle yaptı. Çok ayıp şeyler de yaptı, söyleyemiyorum. 5-10 dakika sürüyordu. Kadından çok korkuyordum. Şikayetçiyim" dedi.

Sanık avukatı ise çocuğun annesi tarafından şiddet gördüğünü, komşuların da buna şahit olduğunu iddia ederek, mağdurun annesi hakkında tedbir kararı uygulanması için savcılığı suç duyurusunda bulunmasını, aile içi şiddet için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ihbarda bulunulmasını talep etti. Mahkeme heyeti, avukatın bu isteğini reddetti.

"SAVCI 3 SUÇTAN CEZA İSTEDİ"

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında Yeşilhisar ilçesi Camiikebir Mahallesi'nde 21 Mart günü yaşanan olayda sanığın iddia edilen suçu işlediğini, sanığın 'çocuğun cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'tehdit' olmak üzere 3 suçtan cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatının savcılığın mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.