Hava Durumu

58. Uluslararası Bursa Festivali programı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından bu yıl 58.'si düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali 12 Haziran-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, programının detaylarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2019 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
58. Uluslararası Bursa Festivali programı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) düzenlenene 58. Uluslararası Bursa Festivali, 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Festivalin Bursa'nın tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, şehirlerin kültür ve sanattan yoksun bir anlayışla kalkınamayacağına işaret ederek, "Kültür ve sanat, dün ile bugün arasına kurulan köprü gibidir. Farklı medeniyetlerin, farklı kültürlerin harmanı olan ülkemizin bütün şehirleri, kendilerine özgü değerleri ile öne çıkmakta, sakinlerine ve konuklarına sürekli yeni ufuklar açmaktadır. Bu yıl 58'incisini gerçekleştireceğimiz Bursa Festivali, Türkiye'nin alanında en uzun soluklu organizasyonudur. Yerli ve yabancı birçok güzide sanatçıyı her yıl olduğu gibi bu yıl da festival aracılığıyla Bursalılarla buluşturacağız. Festivalimiz, 12 Haziran'da başlayacak, 4 Temmuz'da sona erecek. 7-12 Temmuz tarihleri arasında Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması gerçekleştirilecek. Konserler, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu ve Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda yapılacak" diye konuştu.

Başkan Aktaş, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan '33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na Arjantin'den Meksiya, Bosna'dan Polonyo'ya kadar 29 ülkenin kültürel birikimini Bursa'da harmanlayacaklarını belirtti.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, 'Uluslararası Bursa Festivali'nin önemine değinerek, bu yıl organizasyonun 58. yıl gururunu yaşadıklarını söyledi. Her geçen yıl festivale önemin giderek arttığını belirten Yılbirlik, destek olan herkese teşekkür etti.
Bilet fiyatlarının 25 ile 45 TL arasında değiştiği '58. Uluslararası Bursa Festivali'ne katılmak isteyen vatandaşlar, online bilet için biletinial.com adresini ziyaret edebilecek. Ayrıca BKSTV stantlarından biletlere ulaşabilecek.

29 Ülkeden geleneksel kültür

Başkan Alinur Aktaş, halk dansları yarışması hakkında da bilgiler vererek, "Bu yıl 33.'sü gerçekleştirilecek olan 'Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', 7 - 12 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Arjantin'den Meksika'ya, Moğolistan'dan Bosna'ya, Özbekistan'dan Polonya'ya ve Senegal'den Kore'ye kadar 29 ülkenin kültürel birikimi, Bursa'da harmanlanacak. Bu yıl da sanatseverler için dolu dolu bir festival hazırlamaya çalıştık" açıklamasında bulundu. Başkan Aktaş, tüm sanatseverleri etkinliklere katılarak Bursa'nın değerine değer katmaya davet etti.

Bursa'nın marka değeri yükseliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın marka değerinin yükseltilmesine yönelik yaptıkları çalışmalara da değindi. Daha önce ara verilen İpekyolu Film Festivali'ne 'Bursa Festivali' olarak tekrar devam edilmesi kararını aldıklarını söyleyen Başkan Aktaş, konuya ilişkin hazırlık çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, festivalin yüksek ihtimalle bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğini vurguladı. Konuşmasında şehrin sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtılmasını esas alan Bursa 2026 Ajansı'na da yer veren Başkan Aktaş, büyük kuruluşun 700. yılına ilişkin çalışmanın alt yapı hazırlıklarının sürdüğünü anlattı.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise 'Uluslararası Bursa Festivali'nin bu yıl 58. kez gerçekleştirilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Uluslararası Bursa Festivali'ni bir kez daha şehre kazandırmaya hazır olduklarını vurgulayan Yılbirlik, her yıl gelişerek devam eden organizasyonun çok önemli bir gelenek ve yazın habercisi bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Yılbirlik, "Yaratıcılığın ifadesi olan sanat sayesinde toplumumuzun kültür seviyesinin yükseleceğini ve nitelikli bireylerin 'değişik kültürleri tanıyan, farklı görüş açılarına sahip, dünya görüşü yüksek' kişilerden oluşacağına inanıyoruz. 58 yıldır bu festivalin gerçekleşmesini sağlayan ve bu yıl çalışmalarımıza büyük destek veren sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Festival, 12 Haziran'da Demir Demirkan ve Bursa Bölge Devlet Bursa Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile start alırken; Cesara Evore, Lost Vivancos gibi ünlü isimler Bursalı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

İŞTE FESTİVALİ PROGRAMI

12 HAZİRAN: Demir Demirkan ve Bursa Bölge Devlet Bursa Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO)

14 HAZİRAN: Cecilia Krull

16 HAZİRAN: Kubat

18 HAZİRAN: "Üç Silahşörler" ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi

19 HAZİRAN: Cesaria Evore Tribute

21 HAZİRAN: Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş

25 HAZİRAN: Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe

28 HAZİRAN: Fatma Turgut ve Emre Aydın

29 HAZİRAN: Zerrin Özer ve Gökhan Türkmen

2 TEMMUZ: İskender Paydaş, "Zamansız Şarkılar Senfonik"

3 TEMMUZ: Los Vivancos

4 TEMMUZ: Hande Yener

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.