Hava Durumu

58 yıllık mutluluğu ikinci nikahla tazelediler

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde yaşayan 58 yıllık evli Üçal çifti, mutluluklarını ikinci nikahla tazelediler.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2013 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2013 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
58 yıllık mutluluğu ikinci nikahla tazelediler

İlk imzayı 1955 yılında atan 85 yaşındaki Halil Nihat Üçal ve 80 yaşındaki eşi İhsan Üçal, nikah memurunun karşısına geçtikten sonra pasta keserek kutlama yaptı.

Bursa'da, Halil Nihat ve İhsan Üçdal çifti 58 yıl sonra evlilik yıl dönümünde nikah tazelemeye karar verdiler. Halil Nihat Üçal bu güzel gün ile ilgili yazdığı şiiri hazırladıkları nikah davetiyesine de koydu.

Üçal, "Ey Dostlar: Biliyor musunuz, bugün 16 Nisan/ İki gönlün sevgiyle ve resmen birleştiği bu an/ Ne kadar çabuk geçmiş, ömrü tüketen zaman/ Kaldı mı acaba, o günleri bizden başka hatırlayan.” diye yazdığı davetiyeyi dost ve arkadaşlarına göndererek nikah tazeleme törenlerine davit eti. Çift yakınlarıyla birlikte Mudanya Belediyesi salonunda buluştu. Nikah memuru Neval Şahin, "Böyle bir nikahı ilk kez kıyıyorum, çok gururlandım. 58 yıl bitmeyen bir neşe ve mutluluk kaynağı olan Üçal ailesini kutluyorum" dedi.

58 yıllık birlikteliğin ve bir yastığa baş koymanın mutluluğunu hala ilk günkü gibi yaşadıklarını belirten Üçal çifti, evliliklerinde iki çocuk sahibi olduklarını dile getirerek, yıllar sonra yeniden nikah tazeleyerek gençlere mesaj vermek istediklerini söylediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.