Hava Durumu

6. Şampiyon yola çıktı

Önceki şampiyonların maddi ve yönetimsel açıdan problemle-rinin ilerleyen dönemde yeni bir şampiyonu karşımıza çıkarabileceğinin belirtildiği yazımızda hazıra konmaya alışkın kulüplerimizle, geçtiğimiz haftaya damga vuran detaylar burada.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2018 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
6. Şampiyon yola çıktı

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI

Daha önce şampiyon olmuş 5 takımın da galibiyet alamadığı bir Spor Toto Süper Lig haftasını daha geride bıraktık. Akıllı ve bütçesini doğru kullanan Anadolu takımları ile mali açıdan "Şımarık" olan önceki şampiyonlar arasındaki uçurumun eskisi gibi fazla olmaması ve bununla beraber öyle ligi tek başına alıp götürecek kadroların ligimizde artık bulunmaması şampiyonluk ile küme düşme yarışına çok heyecan getireceği kesin. Böyle giderse (ki böyle devam edecek gibi gözüküyor), Bu sezon belki de şampiyonluk baremi 70'li puanları bile görmeyecek. "Önceki şampiyonlar" böyle kötü yönetilmeye devam ederse birkaç yıl içerisinde ligimizden çıkacak 6. şampiyon kimseyi şaşırtmasın.

ALTINORDU-3 BURSASPOR-4

Sezon başında henüz hiçbir maç oynanmamışken Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, düzenlediği bir kahvaltıda "Bu takım altyapıdan 11 oyuncuyla maçlara çıksa yine küme düşmez. Kimse endişe etmesin" demişti. Samet Hoca'nın bu lafı Bursaspor altyapısı böyle potansiyelli oyuncular yetiştirmeye devam ederse lafta kalmayacak, gerçekleşecek. Süper Lig'de en yüksek seviyede geçtiğimiz hafta Galatasaray'a karşı '4' altyapı çıkışlı oyuncusuna şans verdi Timsah. Bir de dillerden düşmeyen, Lucescu'nun ziyarete giderek "hayran kaldığı" Altınordu var. Onlarsa bu hafta 1. Lig'deki zayıf rakibi Eskişehirspor önünde sadece '3' altyapı oyuncusu ile oynadılar.

ARTIK ÜRETMEK ZORUNDALAR

Evet kadroların birbirlerine yakın olması lige daha çok heyecan getiriyor. Ama geçen sezona göre ligimizde oyuncu kalitesi anlamında bir düşüş olduğu tartışılmaz. Sezon başında ligimiz geçtiğimiz yıla damga vuran oyuncularından Gomis'i, Josef, Guiliano ve Talisca'yı kaybetti. Bu sezonsa çoğu takım az maliyetli transfer yaptı veya hiç yapamadı. Eskiden büyük liglerde emekliliği gelmiş oyuncuların suyunu en son sıkan bizim takımlarımız olurdu. Artık UEFA'nın mali kıskacında bu hayal. Her zaman başarıyı ve yeteneği satın almaya çalışan yurdumun takımları artık kendisi üretmek zorunda. Başka yolu yok.

DIAGNE, BETO VE ANKARAGÜCÜ

Haftaya damga vuranlarla kapatalım. 9 hafta sonunda ligimizde "uçan" bir oyuncu mevcut. Mbaye Diagne. Bu sezon oynadıkları dahil geçtiğimiz sezonun devre arasında geldiğinden Kasımpaşa'da 26 lig maçında 22 gol, 4 asisti var. Gol repertuvarı çok geniş. Bir de Beto gerçeği var. Göztepe'de oynadığı 38 müsabakada kalesine gelen 9 penaltıdan 6'sında gole izin vermedi. Ona karşı penaltı noktasına gelen bir oyuncu olmak istemezdim. Son olarak Ankaragücü'ne değinmek istiyorum. İlhan Parlak, Kenan Özer ve Kubilay Kanatsızkuş hücum hattıyla son maçta kazandılar. İsmail Kartal'ın 2 sezondur bu kısıtlı kadroyla yaptıklarını sonuna kadar alkışlamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.