Hava Durumu

62 Akil İnsan var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akil İnsanlar heyetinin 62 isimden oluşacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
62 Akil İnsan var

Başbakan Yardımcısı Arınç, YASED Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Merkez Binasındaki kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan'ın yarın akşam İstanbul Dolmabahçe'deki ofisinde 'akil insanlar' grubu ile bir araya geleceği ve açıklanan isimler arasında sürpriz isimler olup olmayacağını" sorması üzerine Arınç, "Kendileri tarafından teyit alınan, bizzat kendi istekleri ile veya Sayın Başbakanımızın ve arkadaşlarımızın her kanaldan teklif ettiği ve kabul edildiğini zannediyorum. 62 isimle, bu akil insanlar heyeti teşekkül etti. Hepsinin isimlerini biliyorum. Şu an açıklayacak durumda değilim. Bunlar Türkiye'de sevilen tanınan, diyaloğa açık, ister sanatçı olarak ister politikacı kimliği ile veya isterse iş adamı veya sivil toplum kuruluşlarının, düşünce kuruluşlarının yönetici veya başında uzman olarak çalışan arkadaşlarımızdan teşekkül ediyor. Sayın Başbakanımız titiz bir çalışma ile bu listeyi hazırladı. Biz de bazı isimler konusunda kendilerine katkı verdik" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yarın akşam 'Akil İnsanlar Grubu' ile İstanbul'daki ofisinde görüşme gerçekleştireceğinin altını çizen Arınç, şöyle devam etti: "Bu toplantıya ben de katılacağım. Orada Türkiye'nin geldiği noktayı çözüm sürecini, başını, ortasını, sonunu ve kendilerinden rica ettiğimiz ve beklediğimiz katkıları zannediyorum Sayın Başbakanımız bu değerli insanlara sunmuş olacak. Ondan sonra da mümkünse bir aylık çalışma ile Türkiye'nin tüm bölgelerinde çözüm sürecini tanıtıcı ve halkımızın bu süreç konusunda bilgilendirilmesini, aydınlatılmasını amaçlayan bir çalışmayı yapacaklar.

Bunun Türkiye için çok faydalı ve yararlı olacağını düşünüyorum ve şimdiden o arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gruplandırıldılar, Türkiye'nin 7 bölgesinde çalışma grupları teşkil edildi. Bunlara bir başkan , bir başkan vekili, bir sözcü tayin edildi. Arkadaşlarımızın çalışmaları içinde her türlü imkanların bölgeler, valilikler, diğer kurumlar tarafından karşılanabileceği ifade edildi. Belki diğer detayları bu saydıklarımın dışında Sayın Başbakanımız açıklama durumunda olabilir."

Akil İnsanlar Grubunun hükümetin tayin ettiği veya Başbakan Erdoğan'ın bizzat görevlendirdiği insanlar olarak görülmemesini gerektiğini vurgulayan Arınç, "Bunların hepsi kişilikleri itibariyle Türkiye'de saygın insanlardır. Ortak paydaları demokrasidir. Ortak paydaları özgürlüklerdir. Ortak paydaları Türkiye'nin terörden kurtarılması ve bir an önce huzura ve sükunete kavuşması için onlarla elbirliği, işbirliği, gönül birliği yapılmasıdır. Arkadaşlarımızın çalışmalarını Türkiye için yararlı olacağını düşünüyorum. Tabii ki bu sayının kısıtlı olması gerekiyordu. Yüzlerce insanı böyle bir şemanın içine dahil etmek veya bölgelere göndermek mümkün olamaz. Her biri başkan olsun olmasın kişiliği itibariyle her birisi çok değerli insanlardır. Ben böyle inanıyorum. İsimleri gördüğüm zamanda gerçekten bu kişilerin Türkiye'ye bu günü kadar yaptıkları katkıları böyle bir göre ile daha fazla ve daha güçlüsünü de yapacaklarına inandım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.