Hava Durumu

7 TL için fuhuş!

Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ardından 10 binlerce sığınmacının sıkıştığı Yunanistan’daki göçmenler saati 2 euro’dan (yaklaşık 7 TL) fuhuşa zorlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
7 TL için fuhuş!
Yunanistan’daki Suriyeli ve Afgan göçmenler, hayatta kalabilmek için fuhuşa zorladığını ortaya çıktı. Global Post’ta yer alan habere göre, aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu erkek sığınmacıların büyük bölümü Yunanistan’a ulaşmalarından kısa süre sonra seks işçisi olarak para kazanmaya çalışıyor.

Büyük bölümü başkent Atina’nın ‘red light’ı Filis Sokağı’nda çalışan erkek sığınmacılardan bazıları 30 euro kazanırken, bazılarınınsa saat başına sadece 2 euro aldığı ve daha fazla para istemeye utandığı aktarıldı.

'YUNANİSTAN'A YENİ GELMİŞTİM, YAPMAM GEREKENİ YAPTIM'

Onlardan biri olan Afganistanlı Abdullah yaşadıkları şu sözlerle anlattı: “Hiç param yoktu. Çalışılacak sağlıklı iş yoktu. Uyuşturucu satabilirsiniz, seks satabilirsiniz ya da insan kaçakçılarına yeni müşteriler bulabilirsiniz. Benim için başka bir yol yoktu. Yeni gelmiştim ve para kazanmak için yapmam gerekeni yaptım. Tek bir umudum vardı, o da sınırın açılması ama şimdi o da kapalı. Hiçbir yere gidecek param yok. Ne yapacağımı bilemiyorum.” Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Avrupa’ya sığınmacı akının en üst düzeye çıktığı geçen yaz, kadın göçmenlerin fuhuşa zorlandığı ya da cinsel istismara maruz kaldığı biliniyordu. Ancak erkek sığınmacıların da benzer bir durumu ilişkin çok az haber basına yansımıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.