Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

77 suçtan aranıyordu! Böyle yakalandı

İstanbul'da son iki ay içinde gerçekleştirdiği 7 kapkaç olayında yaklaşık 200 bin lira çaldığı iddia edilen "Hayalet" lakaplı Asya B.(26) gözaltına alındı. Şüphelinin Türkiye'de gerçekleştirdiği 77 olay nedeniyle de polis tarafından uzun süredir arandığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
77 suçtan aranıyordu! Böyle yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler uzun süredir peşlerinde oldukları Asya B.'nin Bağcılar bölgesinde olduğunu tespit etti. Yakalanmamak için sık sık adres değiştiren şüpheliyi yakalamak için bulunduğu tahmin edilen bölgede 20 gün boyunca pusu kuruldu. Sonunda şüpheli Asya B.'nin oturduğu ev tespit edildi. Polis, dün sabaha karşı yaptığı baskında Asya B.'yi yakalamak için harekete geçti. Eve yapılan baskında kaçmaya çalışan Asya B. ile aynı evde bulunan ve polis tarafından aranan ağabeyi Derman B.(35) ile birlikte gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

BANKAMATİKLERDE FARK ETTİRMEDEN KART ŞİFRELERİNİ ÖĞRENİYORMUŞ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler sorguya alındı. Şüpheli Asya B.'nin gerçekleştirdiği olayla sırasında şüphe çekmemek için şık giyindiği, başörtüsü taktığı ve bankamatiklerde para çeken kişilerin arkasında sıraya girdiği tespit edildi. Özellikle kredi kartlarıyla para çeken yabancı uyruklu kişileri tercih eden şüphelinin kurbanlarına fark ettirmeden kart şiflerini öğrendiği belirtildi. Daha sonra kurbanlarını bir süre takip eden ve çantalarını yankesicilik yöntemiyle çalan Asya B.'nin ele geçirdiği kredi kartlarından para çektiği ayrıca aynı kartları kullanarak kuyumculardan yüklü miktarda altın ziynet eşyası aldığı belirlendi.

SON İKİ AY İÇİNDE 200 BİN LİRA ÇALMIŞ

Şüphelinin son bir yıl içinde 7 olayda aynı yöntemi kullanarak yaklaşık 200 bin liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Şüphelinin ayrıca aralarında Konya, Nevşehir, Ankara, Isparta, İzmir, Denizli, Edirne, Yalova, Aksaray illerinin bulunduğu bir çok yerde gerçekleştirdiği 77 olay nedeniyle arandığı öğrenildi. Kadın hırsız Asya B.'nin ayrıca daha önceden hakkında açılan 17 ayrı davadan yaklaşık 40 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada ilginç bir detayda ortaya çıktı. Şüpheli Asya B.'nin yaklaşık 5 ay önce İstanbul'da bir AVM'de hırsızlık yaparken özel güvenlik görevlilerine yakalandıktan sonra polis kılığına giren erkek kardeşi tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. O olay sırasında sahte bir polis kimliği göstererek sözde Asya B.'yi karakola götürmek için özel güvenlik görevlilerinden teslim alan erkek kardeşi Ulaş B.'nin onun kaçmasını sağladığı belirlendi. Ancak Ulaş B.'nin kız kardeşini bıraktıktan sonra durumdan şüphelenen özel güvenlikçiler tarafından AVM'den çıkarken yakalandığı ve polis süsü vermek suçundan bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

AVUKATI İLK DEFA YÜZÜNÜ GÖRMÜŞ

Davalarını takip eden özel avukatının bile polislere yüzünü ilk defa gördüğünü söylediği "hayaletö lakaplı Asya B.'nin bir süre önce burun estetiği yaptırdığı belirlendi. Polis yetkililileri Asya B.'nin özel bir hastanede burun estetiği olduğu, bununla eşkalini değiştirerek yakalanmaktan kurtulmayı amaçladığının değerlendirildiğini söyledi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Asya B. ile ağabeyi Derman B. adliye ye sevk edildi. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.