Hava Durumu

780 hakim ve savcının görev yeri değişti! Bursa'dan da...

Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSK üyesi Kenan İpek 780 hakim ve savcının yerinin değiştiğini duyurdu. Karar, HSK'nın resmi internet sitesinden de duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 07:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 07:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
780 hakim ve savcının görev yeri değişti! Bursa'dan da...

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

Karar, bu akşam kurumun resmi internet sitesinden "BÖLGE ADLİYE VE ADLÎ YARGI İLK DERECE MAHKEMELERİ 2017 YILI KARARNAMESİNE İLİŞKİN DUYURU" başlığıyla yayınlanan duyu ile hakim ve savcıların listesi ve yeni görev yerleri açıklandı.

Duyuruda ayrıca atama listesine nasıl itiraz edileceği de açıklandı.

ÖNCE MÜSTEŞAR İPEK DUYURDU

Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSK üyesi Kenan İpek de konuyla ilgili mesajında "HSK 1. Dairesince 780 kişilik(hakim/savcı) yaz kararnamesi çalışması tamamlanmıştır.Adalet teşkilatımız ve Milletimiz için hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

HSK AÇIKLAMASI

HSK'nın açıklamasında şöyle denildi:

2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır.

Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilân edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından "Atanma Talep Formu" nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Hakim ve savcı atama listesi için tıklayınız...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.