Hava Durumu

8 genç, Nijeryalı üniversite öğrencisini döverek öldürdü iddiası

KKTC'nin Gazimağusa kentinde dün Ada'yı dehşete düşüren bir cinayet işlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
8 genç, Nijeryalı üniversite öğrencisini döverek öldürdü iddiası

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki Kennedy Taomwabwa'yı evinden alan 8 Kıbrıslı Türk genç, kent dışında Nijeryalı öğrenciyi önce soydular ardından sopalarla döverek öldürdü. Aralarında 3 genç kızın da bulunduğu gençlerin, Nijeryalı öğrenciyi neden öldürdüğü henüz belli değil.

EVİNDEN KAÇIRILDI

Cinayet, dün akşam bir çocuğun, Kennedy Taomwabwa'nın cesedini kent dışındaki bir gölette bulmasıyla ortaya çıktı. Polis, Nijeryalı öğrencinin evinden 8 genç tarafından kaçırıldığını ve kent dışında dövülerek öldürüldüğünü kısa sürede tespit etti. KKTC polisi, cinayete karışan, Z.K. (22), O.K. (18) ve B.Ç'yi (K-16) yakalayarak mahkemeye çıkardı. B.Ç ilk ifadesinde, Nijeryalı gencin öldürülme anında olay yerinde olduğunu itiraf etti ve "Ben vurmadım, sadece seyrettim" dedi.

Mahkeme hakimi Gökhan Asafoğluları, 3 gencin sorgulanmak üzere emniyette tutuklu kalmasına karar verirken, polis cinayete karışan 5 gencin daha arandığını açıkladı.O.K. - Z.K.

ARKADAŞLARI PROTESTO ETTİ

Cinayet Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde de büyük yankı buldu. Kennedy Taomwabwa'nın arkadaşları, ellerinde "Adalet isteriz" yazılı pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. Arkadaşları, Nijeryalı gencin bir hafta önce de benzer şekilde kaçırılarak dövüldüğünü söyledi. Üniversite yönetimi, "Afrika kökenli öğrencilerimize özellikle internet siteleri ve sosyal medyada suçlu gözüyle bakılmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Cinayetten büyük üzüntü duyduk. Özellikle medya sorumlu habercilik yapmasını diliyoruz" açıklaması yaptı.

OKULDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Tahkikatı yürüten polis müfettişi Erkan Yahat, 29. 1. 18 tarihinde Nijerya uyrukluKennedy Taomwabwa Dede'nin Gazimağusa'da ikamet ettiği evden zorla darp edilerek alındığını ve zanlı 1, Z. K'ye ait araca zorla bindirililerek Çanakkale Göleti'ne götürülüp darp edilerek ölümüne sebebiyet verildiğini söyledi.

Görgü tanıklarının ifadeleri ışığında üç zanlının tutuklandığını dile getiren Yahat, tahkikatın henüz yeni başladığını ve aranan kişilerin olduğunu, meselenin de ciddiyetine dikkat çekerek zanlıların poliste iki sün tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Gökan Asafoğluları, tahkikatın salimen yürütülmesi için zanlıların iki gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.