Hava Durumu

8 Mart'ın utanç verici haberleri... Kadına küfür,eşe dayak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yurdun dört bir yanında etkinlikler ve yürüyüşler düzenlendi. Çanakkale ve Düzce'den gelen haberler ise 'bu kadarı da olmaz' dedirtti...

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
8 Mart'ın utanç verici haberleri... Kadına küfür,eşe dayak
Çanakkale'de yaşayan 29 yaşındaki Burcu A., 7 ay önce boşanma davası açtığı eşi 37 yaşındaki Yüzbaşı S.A.’dan, ’Kadınlar Günü’nde dayak yedi ve polise başvurdu.

Çanakkale’de ailesiyle yaşayan Burcu A., bu kentte tanıştığı Yüzbaşı S.A. ile 7 yıl önce evlendi. Eşinin görevi nedeniyle başka ile gittikleri için üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Bu evlilikten 4 yaşında bir oğlu olan Burcu A., kendisine sürekli şiddet uygulamaya başladığını ileri sürerek artık evliliği sürdürmeme kararı verdi. Burcu A. ile Yüzbaşı S.A. karşılıklı boşanma davası açtı.

Dava devam ederken velayeti geçici olarak kendisine verilen oğlunu, eşi S.A.’nın kaçırdığını söyleyen Burcu A., dedektif gibi iz sürdü ve İzmir’deki adresini belirledi. Burcu A., çocuğunu görebilmek için bu sabah babası ile İzmir’e gelen Burcu A., gittiği evde eşi yüzbaşı S.A. ve birlikte yaşadığı H.A. tarafından dövüldüğünü ileri sürerek, polise başvurdu. Eşinin kendisine karşı daha önce koruma kararı aldırdığını belirten Burcu A., bugünkü olayı şöyle anlattı:

"Eşimle ayrılma sürecindeyiz. Velayeti geçici olarak bana verilen oğlumu kaçırdı ve göstermiyor. Çocuğumu bulmak için araştırma yaparken, bana ait olan otomobilin internette satış ilanını gördüm. Çocuğumu bulma umuduyla ilanda bulunan İzmir’deki adrese babamla geldim. Evin ziline bastım ve H.A. kapıyı açtı. H.A. ve arkasından gelen eşim, beni zorla içeriye çektiler. Beni salonda yere attılar. Oğlum evde yoktu. Kadının 2 çocuğu var, çocuklar evden çıktı. Kadın da eşime yardım etmeye çalıştı. Eşim evde beni darp edip gözüme, başıma tekme attı. Daha önce de bıçakla kolumdan yaralamıştı." 

KADINLAR GÜNÜ’NÜ HASTANEDE GEÇİRDİ

Dövüldüğüne ilişkin rapor alabilmek için babası 58 yaşındaki Vahit A. ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü hastanede geçiren Burcu A., eşinin daha önce kendisine karşı koruma kararı aldırması nedeniyle, bugün yaşananlardan dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini de söyledi. Burcu A., şöyle dedi:

"Çocuğumun peşindeyim, bana karşı koruma kararı aldırmış. Benim ona şiddet göstermem mümkün değil. Çocuğun velayeti bende ama çocuğumu bana göstermiyor. Bugün beni öldüreceğini düşündüm. Yargı Türkiye’de çok yavaş işliyor. Bir şikayette bulunuyorsunuz, 3 ay sonra size yanıt geliyor. Çocuğumu göremediğim için defalarca şikayet ettim. BİMER’e de başvurdum. BİMER bunu Jandarma Genel Komutanlığı’na bildiriyor. En son gidecek yer de eşimin görevli olduğu tabur. Ama örtbas ettiler. Bana yazılı dahi bilgi verilmedi. Çocuğum, İstanbul ya da İzmir’de. Ya da etüt merkezi olan H.A. tarafından saklanıyor. Çocuğuma kavuşmaktan başka bir talebim yok. Yetkililerden yardım istiyorum."

YÜRÜYEN KADINLARA KÜFÜR: 2 GÖZALTI

Düzce’de, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlara küfür eden 2 kişi gözaltına alındı. Düzce’de Sendikalar Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi. Düzce Belediyesi önünde toplanan kadınlar İstanbul Caddesi’ni takip ederek Anıt Park’a doğru yürüdü. Yüzlerinde Özgecan Aslan maskesi bulunan en önde yürüyen kadınlara yol kenarında bulunan 2 kişi neden yürüdüklerini sorarak iddiaya göre küfür etti. Elinde megafon bulunan kadın "Polis" diye bağırarak yardım istedi. Polis, kadınların şikayeti üzerine küfür eden isimleri açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı. Yürüyüş Anıt Park Meydanı’nda yapılan konuşmalarla son buldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.