Hava Durumu

8 numara artık benim

Furkan Soyalp, "Bu sezon istediğimiz gibi geçmedi. Mustafa Er geldikten sonra hepimize yardımcı oldu. Futbolda artık 10 numara kavramı kalmadı. Ben de kendimi 8 numara olarak daha iyi hissediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 08:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
8 numara artık benim

Haber I Tolga ÖZTAŞ I

"SORUMLULUK ALACAĞIZ"

Sezonu 13. sırada kapatan Bursaspor'da özellikle Mustafa Er'in takımın başına geçmesinden sonra takım içerisinde daha fazla şans bulup sorumluluk alan Furkan Soyalp, Timsah'ın geride bıraktığı sezonu Bursa Hakimiyet'e değerlendirdi. Gelecek sezonu düşünmeden önce bu sezon yaptıkları hatalardan ders çıkarıp ona göre kendilerini hazırlamaları gerektiğini belirten 23 yaşındaki oyuncu, "Açıkçası bu sezon hiç istediğimiz gibi geçmedi. İstediğimiz futbolu bir türlü sahaya yansıtıp başarılı sonuçlar alamadık ama bunlardan ders çıkarıp önümüzdeki sezon aynı hataları yapmamak için daha fazla sorumluluk almak hepimizin görevi. Ben de yaz boyunca sorumluluklarımı düşünüp buna göre çalışıp gayretimi her zaman olduğu gibi en üst seviyede tutacağım" diye konuştu.

"DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIM"

Modern futbolda artık '10 numara' kavramının kalmadığını belirten ve kendisini en çok 8 numara pozisyonunda rahat hissettiğini söyleyen yetenekli oyuncu, "Benim görüşüme göre 10 numara kavramı günümüz modern futbolunda pek kalmadı. İki yönlü orta saha oyuncusu olmak istiyorum ve çalışmalarım bu yönde. Hem top kesmek hem oyun kurmak anlamında kendimi geliştirmek istiyorum. Bu sebeple 8 numarada oynarken kendimi daha çok sorumluluk duygusu içinde hissediyorum bu yüzden daha mutluyum. Tabii ki nerede oynayacağıma teknik direktörümüz karar verir. Ben her mevkide öncelikle takıma sağlayabileceğim maksimum katkı sağlamayı düşünüyorum. Her zamanki gibi daha çok çalışıp formayı almak için elimden geleni göstereceğim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Mustafa hoca sorumluluk aldı

Sezonun son 6 haftasında Paul Le Guen'in yerine takımın başına geçip Bursaspor'un küme düşme stresinden uzak kalmasını sağlayan Mustafa Er hakkında da değerlendirmelerde bulunan Furkan Soyalp, "Mustafa Er zaten Paul Le Guen zamanında da antrenmanlarda bize hep yardımcı oluyordu. Bizi motive ediyordu. Hepimizi tanıyordu. Geldiği bu zorlu 6 haftada sorumluluk aldı ve bence başarılı oldu. Bu süreçte ben de daha fazla forma şansı buldum ve takımıma katkı verdim. Bu sebeple kendimi de mutlu hissediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.