Hava Durumu

81 ilde kırmızı alarm! Türkiye'ye sızmışlar

‘Kırmızı bülten’le aranan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile 2013’te AK Parti ve Adalet Bakanlığı’na yönelik roketarlı saldırının faili Hasan Biber’in sansasyonel eylem için Yunanistan’dan ayrılıp sahte kimliklerle Türkiye’ye sızdığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
81 ilde kırmızı alarm! Türkiye'ye sızmışlar
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Yunanistan’da 2014 yılında yakalanıp, 2015 yılında serbest bırakılan DHKP-C’li teröristler İsmail Akkol ile Hasan Biber’in eylem hazırlığında olduğunu bildirdi. MİT’ten güvenlik birimlerine gönderilen ‘gizli’ ve ‘acil’ kodlu uyarı yazısında, Akkol ile Biber’in Yunanistan’dan ayrıldığı, sahte kimliklerle yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiklerinin değerlendirildiği belirtildi. MİT’in yazısının ardından 81 il emniyet müdürlükleri ile sınır kapılarındaki tüm güvenlik birimleri Akkol ve Biber konusunda uyarılırken, iki teröristin kimlik bilgileri ile fotoğrafları tüm birimlere dağıtıldı.

SİYASİLERE SUİKAST UYARISI

Akkol ile Biber’in, Türkiye’de sansasyonel bir eylem planladıklarının belirtildiği uyarı yazısında, sınır kapıları başta olmak üzere emniyet binaları, siyasi parti temsilcilikleri ile kritik noktalardaki kamu kurum ve kuruluşlarda görevli sivil ve resmi ekip sayısının artırılması da istendi. DHKP-C terör örgütü mensubu söz konusu kişilerin, birinci hedeflerinin siyasi liderler, üst düzey yöneticiler olduğu, örgütün geçmişten bu yana hedefinde olan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e yönelik suikast eylemi yapabileceğine de vurgu yapıldı. 

KATİLİ DİYE İSTEDİK AMA YUNANİSTAN VERMEDİ

Örgütün Suriye ve Yunanistan’daki kamplarında eğitim alan iki terörist, daha önce Türkiye’de gerçekleştirdikleri eylemlerin ardından kaçmıştı. Ocak 1996’da Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe, Haluk Görgün’ün öldürüldüğü silahlı saldırının faili olan İsmail Akkol,  Atina’da 11 Şubat 2014’te  yakalanmıştı. Hasan Biber ise 2013’te AK Parti ile Adalet Bakanlığı’na yönelik bombalı ve roketatarlı saldırıda yer almış daha sonra Hatay üzerinden Yunanistan’a kaçmıştı. Biber, Yunan güvenlik güçlerince Sakız Adası açıklarında, bomba ve silah yüklü bir bota düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Yunanistan, Akkol ve Biber’i Türkiye’nin tüm taleplere rağmen iade etmedi. Türkiye’nin Yunanistan ile suçluları iadesiyle ilgili anlaşması bulunuyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.