Hava Durumu

9 gollü düello Barca'nın

Deportivo'nun evi Riazor'da bu gece bir futbol resitaline sahne oldu. Tam 9 golün atıldığı karşılaşmada, 49'da 10 kişi kalan Barcelona, Deportivo deplasmanından çok önemli 3 puan çıkardı. 3 asist yapan Fabregas ile 3 gol atan Messi gecenin kahramanlarıydı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2012 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
9 gollü düello Barca'nın

La Liga'nın 8. haftasında Deportivo ile Barcelona karşı karşıya geldi.

3. dakikada Jordi Alba, 8. dakikada Tello ve 18'de de Messi ile skoru 3-0'a taşıyan Barcelona'ya ilk yanıtı 26. dakikada penaltıdan Pizzi verdi. 37'de Alejandro Bergantinos farkı bire düşüren golü kaydetti. Devrenin bitimine doğru bir kez daha sahneye çıkan Messi, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti ve devre 4-2 Barcelona'nın üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci yarıya Deportivo müthiş bir golle başladı. İlk golün sahibi Pizzi frikik golüyle Valdes'i mağlup etti ve farkı tekrardan bire indirdi. 77'de Messi bir kez daha farkı ikiye çıkartsa da Jordi Alba'nın kendi kalesine attığı gol maçın skorunu ilan etti: 5-4

Ligdeki son üç maçından mağlubiyetle ayrılan Deportivo bu karşılaşmadan da puanla ayrılamadı ve mağlubiyet serisini dört maça yükseltti. Ligde bir galibiyeti olan Deportivo haftayı 6 puanla tamamladı.


Barcelona ise 6 maçlık galibiyet serisini 7 Ekim'de Real Madrid beraberliği ile sonlandırmıştı. Milli maç arasının ardından Deportivo'yu mağlup ederek hanesine üç puan yazdıran Barcelona, puanını 22'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Konuk takım maça gole başladı. 3. dakikada Iniesta, Fabregas'a bıraktı. Onun ara pasında savunmanın arkasına hareketlenen Jordi Alba, kalecinin yanından topu ağlarla buluşturdu ve Barcelona, henüz 3. dakikada 1-0 öne geçti.

Dakikalar 8'i gösterirken Barcelona ikinci golü buldu. Iniesta'nın düşerken verdiği pasla hareketlenen Messi, sol taraftaki Tello'yu topla buluşturdu. Genç oyuncu, önce savunmayı çalımladı, daha sonra da yerden sert vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Barcelona, Riazor'da gole doymadı. 18. dakikada Fabregas'ın harika topuk pasıyla ceza sahasına giren Lionel Messi, çok sert vurdu ve rakibi karşısında 3-0'lık üstünlüğü 18. dakikada yakaladı.

25. dakikada ise ev sahibi Deportivo, penaltı kazandı. Riki, kendi sahasından aldığı topla Barcelona ceza sahasına kadar ilerledi. Riki, ceza sahasına girerken Mascherano'nun müdahalesine yerde kaldı ve hakem, tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Penaltıda da topun başına geçen Pizzi, skoru 3-1'e getirdi.

Bu golden sonra en azından farkı azaltmak isteyen Deportivo, 37'inci dakikada durumu 3-2'ye getirdi. Sağ taraftan yapılan ortaya, ceza sahası dışından sert vuran Alex Bergantinos, kaleci Victor Valdes'in de büyük hatasıyla golü yapmayı başardı.

Deportivo, bu golden sonra taraftarının da yoğun desteğiyle beraberlik golünü aradı. Ancak ani gelişen Barcelona atağında Fabregas'ın güzel pasına hareketlenen Messi, bu kez sağ ayağıyla uzak köşeyi gördü ve skoru 4-2'ye getirdi.

Mücadelenin ilk yarısı da Barcelona'nın 4-2 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi takım golle başladı. Serbest vuruşta topun arkasına geçen Pizzi, mükemmel bir vuruşla kaleci Victor Valdes'i mağlup etti ve skoru 4-3'e taşıdı.

Farkın bire inmesinin ardından Barcelona 49. dakikada 10 kişi kaldı. Sarı kartı bulunan Javier Mascherano, rakibine yaptığı faulun ardından ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla takımını bir kişi eksik bıraktı. 52. dakikada Barcelona 5. gole Messi ile yaklaştı. Messi'nin serbest vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü ve savunma topu uzaklaştırdı.

76'da bir kez daha Messi sahneye çıktı. Yarı sahadan aldığı pasla rakibinden sıyrılan, ceza alanına giren ve sol çaprazdan sert bir vuruşla ağları üçüncü kez havalandıran Messi, skoru 5-3'e getirdi.

Barcelona'nın sevinci uzun sürmedi. Golden 3 dakika sonra sol kanattan gelen Deportivo atağında ceza alanına yapılan ortada Jordi Alba'nın ters vuruşunda top, önde olan Valdes'in üzerinden ağlarla buluştu ve fark bir kez daha bire indi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Barcelona deplasmadan 5-4 galip ayrıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.