Hava Durumu

9 ilde yüzlerce öğrenci sütten zehirlendi

Yurt genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütler Diyarbakır, Edirne, Sivas, Adana, Antalya, Samsun, Kırıkkale, Sakarya ve Konya'da yüzlerce öğrencinin rahatsızlanmasına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
9 ilde yüzlerce öğrenci sütten zehirlendi
Okul öncesi ve ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda okuyan öğrencilere verilmek üzere okullara gönderilen sütler öğrencilere dağıtılmaya başlandı.
   
 "Okul Sütü Projesi" kapsamında 32 bin 500 okulda toplam 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtımına bu sabah başladı.

Ancak süt dağıtımın ilk gününde üzücü olaylar yaşandı. Birçok kentte dağıtılan sütlerden içen yüzlerce çocuk zehirlenerek hastanelik oldu.

Okul ve hastanelere koşan veliler, çocuklarına bozuk süt dağıtıldığını öne sürdü.

İLK ZEHİRLENME HABERİ DİYARBAKIR'DAN


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bir kısmında karın ağrısı ve kusma şikâyeti görüldü.

Bunun üzerine 300'den fazla öğrenci, kentteki hastanelere kaldırıldı. Sütlerden zehirlendiği tespit edilen çocuklara serum verilerek, gerekli tedaviler yapıldı.

Çocuklarının zehirlendiğini öğrenen veliler okul ve hastanelere akın etti. Yetkililere tepki gösteren aileler, sütlerin bazı okullara günler öncesinde getirilip bırakıldığını iddia etti.

SİVAS


Sivas'ta 500'ü aşkın öğrenci, süt içtikten sonra fenalaştı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı.

Öğrencilerden bir kısmı ayakta tedavi edildikten sona taburcu edildi. Müşade altında tutulan diğer öğrencilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.


ntvmsnbc



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.