Hava Durumu

9 yıllık akraba rezaleti canından etti!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ahmet Emre Y., geçen nisan ayında 15'inci katta bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2019 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2019 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
9 yıllık akraba rezaleti canından etti!

Ablası Aslı'ya göre intiharın nedeni, bugün 68 yaşında olan akrabaları Vedat Tarhan'ın, Ahmet Emre Y.'ye 9 yaşındayken başlayan cinsel istismarının yarattığı travmaydı.

9 yaşındayken başlıyor, 9 yıl sürüyor

Abla Aslı'nın anlattığına göre, Ahmet Emre Y., ilk olarak 9 yaşındayken akrabası Vedat Tarhan'ın istismarına maruz kalıyor ve bu istismar dokuz yıl boyunca sürüyor.

Vedat Tarhan'ın işi nedeniyle Ahmet Emre Y.'nin ailesinin evinde yaşarken başlayan istismar vakaları, bir süre sonra devamlı hale geliyor. Ahmet Emre Y.'nin ailesine ait yazlıkta da süren istismar bir süre sonra son buluyor.

Askerdeyken geçirdiği sinir krizinden sonra her şeyi anlattı

Üniversite eğitimi için Edirne'ye giden Ahmet Emre Y., kendisine istismarda bulunan Vedat Tarhan'ın da aynı kentte yaşaması nedeniyle eğitimini yarıda bırakıyor ve tekrar sınava hazırlanarak İstanbul'daki bir üniversiteden mezun oluyor.

Üniversitenin ardından kısa dönem askerlik hizmeti için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Ahmet Emre Y., askerdeyken geçirdiği sinir krizi sonrasında yaşadıklarını ailesine anlatıyor, ardından Vedat Tarhan hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar veriyor.

Suç duyurusunda bulundu ama ifadeye çağrılmadı

Kendisine istismarda bulunan akrabası Vedat Tarhan'ı arayarak geçmişte yaşadıklarını konuşan Ahmet Emre Y., görüşmeyi kayıt altına alıyor ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyor.

Independent Türkçe'ye konuşan abla Aslı K., suç duyurusunun ardından geçen 51 gün içinde herhangi bir işlem yapılmamasının kardeşinin bunalımını derinleştirdiğini söyledi.

Ablanın aktardığına göre Ahmet Emre Y. kendisine "Bana bunları yapan, hayatımı karartan bu kişiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Bana geri dönüş bile yapılmadı, ifadeye bile çağırmadılar" dedi.

İntihar vakasını inceleyen savcı işlem başlattı

Ahmet Emre'nin ablası, kardeşinin, 29 Nisan'da 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettikten sonra vakayı incelemek için olay yerine gelen savcıya olayı anlattıklarını söyledi.

Kardeşinin suç duyurusunda bulunduğunu söylediklerini belirten Aslı, savcının suç duyurusu dosyası ile intihar dosyasını birleştirdiğini ve Vedat Tarhan hakkında işlem başlatıldığını aktardı.

İntihardan 2 gün sonra tutuklandı

Vedat Tarhan, Ahmet Emre Y.'nin intiharından iki gün sonra gözaltına alındı, ardından tutuklandı. Tutuklu olduğu dönemde yapılan tahliye başvuruları reddedildi.

Hazırlanan iddianamede çocuğa cinsel istismar suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz" hüküm ve aynı maddenin altıncı fıkrasında yer alan "Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur" hüküm ile cezalandırılması talep edildi.

İlk duruşmada tahliye

8 Ağustos'ta ilk kez hakim karşısına çıkan Vedat Tarhan, "Delillerin büyük ölçüde toplanması, tutuklu kaldığı süre, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmayışı, sabit ikamet sahibi olması" gibi gerekçelerle tahliye edildi.

"Akşam annemin hazırladığı yemeği yedi, gece kardeşimi istismar etti, sabah yine annemin hazırladığı kahvaltıda sofraya oturdu"

Ahmet Emre Y.'nin ablası Aslı K., tahliye kararına tepki göstererek, Independent Türkçe'ye şunları söyledi:

"Yalnızca 4 ay tutuklu kaldı. Kardeşim onun yaşattıkları yüzünden intihar etti. Şimdi o adam elini kolunu sallaya sallaya gezerek bir başkasını mı istismar edecek.

Bu adam yıllarca benim annemin yaptığı yemeği yedikten sonra gece kardeşimi istismar etmiş, sonra sabah kalkıp yine annemin hazırladığı kahvaltıda sofraya oturdu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.