Hava Durumu

AB üyesi o ülkeden AP'ye Türkiye tepkisi!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Davor Ivo Stier, Türkiye ile müzakereleri askıya almanın, Avrupa Birliği'nin çıkarına olmayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB üyesi o ülkeden AP'ye Türkiye tepkisi!
Slovenya ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Stier, "Türkiye ile müzakereleri askıya almak, ne Avrupa Birliği'nin, ne Hırvatistan'ın, ne de Slovenya'nın çıkarına olur" dedi. Stier, "Ankara'ya karşı dengeli bir tavır benimsemeliyiz" diye ekledi.

Avrupa Parlamentosu dün Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını teklif etmişti.

Bu gelişme üzerine bugün AB ülkelerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz" ifadesini kullanmıştı.

Hırvatistan, AB üyesi ülkelerin dışişleri ve savunma bakanlarının geçen hafta Brüksel'de yaptığı toplantıda da Türkiye ile müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etmişti. Söz konusu toplantıda, "Türkiye ile üyelik müzakereleri durdurulsun" çağrısında bulunan tek ülke ise Avusturya'ydı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.