Hava Durumu

ABD askerinin kafasına çuval geçirmeye çalıştılar

Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 07:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 07:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD askerinin kafasına çuval geçirmeye çalıştılar
Adana'daki  İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan  Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile Cenk  Kızılırmakgözaltına alındı.



ÇUVALI GEÇİRMEYE ÇALIŞTI

İncirlik Üssü'nde bugün düzenlenen  23 Nisan etkinliğine katılan üniversite öğrencileri arasında bulunan TGB  Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, karşılaştığı bir Amerikan askerine, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz, ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz" diye tepkisini dile getirdi. Akarsu daha sonra, yanında bulunan çuvalı çıkarıp Amerikan askerinin başına geçirmeye çalıştı.

İŞTE O ANLAR...



GÖZALTINA ALINDILAR

Türk askerinin müdahele ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan TGB üyesi Cenk  Kızılırmak gözaltına alındı. Terörle Mücade ekiplerine teslim edilen Akarsu ve  Kızılırmak,  Adana  Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra  Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



"2 YILDIR EYLEM İÇİN FIRSAT KOLLUYORDUK"

TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur da 2 yıldır bu eylemi gerçekleştirmek için fırsat kolladıklarını, bu etkinlikte imkanı bulunca eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.