Hava Durumu

ABD basınından flaş İncirlik iddiası!

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD ordusu, Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden kalıcı olarak çekilmeyi düşünüyor. Yetkililer henüz net bir kararın alınmadığını ifade etse de planın uzun süredir masada olduğu ifade ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD basınından flaş İncirlik iddiası!

Wall Street Journal'da yer alan habere göre ABD, İncirlik Üssü'nden çıkmanın planlarını yapıyor. Gazeteye konuşan askeri yetkililer, uzun süredir gelgitli bir hal alan Türkiye-ABD ilişkilerinde, "koz olarak kullanıldığını düşündükleri" İncirlik'teki ABD askeri varlığının sona erdirilebileceğini ifade etti.

Üste bulunan 10 adet A-10 savaş uçağının Ocak ayında Afganistan'a kaydırıldığını belirten gazete, İncirlik Üssü'nde şu anda yalnızca yakıt ikmal uçaklarının bulunduğuna dikkat çekiyor. Gazetenin görüşlerini aldığı adı açıklanmayan bir Türk yetkili ise uçakların Afganistan'a kaydırılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesinden dolayı kaynaklanmadığını, ancak ABD'nin dikkatini Suriye'den Afganistan'a çevirmesinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Gazeteye konuşan ABD'li yetkili, bir süredir İncirlik'ten çıkma planının masada olduğunu söylerken, bir başka önemli NATO müttefiği olan Almanya'nın da Türkiye ile yaşadığı İncirlik krizini hatırlatıyor. Yetkili, "yaşananlar kararımızda etkili oldu" ifadelerini kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.