Hava Durumu

ABD'de 2020'nin 6. idamı gerçekleştirildi

Büyücülük takıntısıyla cinayet ve tecavüz suçlarından ölüm cezası alan William Emmett LeCroy, Indiana eyaletinde zehirli iğneyle idam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de 2020'nin 6. idamı gerçekleştirildi

ABD'de 2020'nin altıncı idamı gerçekleşti. Yetkililer, 50 yaşındaki William Emmett LeCroy'un infazının Indiana eyaletine bağlı Terre Haute'deki federal hapishanede zehirli iğneyle gerçekleştirildiğini duyurdu. Büyücülük takıntısıyla cinayet ve tecavüz suçlarından idama mahkum edilen LeCroy'un infazına maktulün yakınlarının da katıldığı belirtildi.

Mahkumun avukatlarının, yüksek mahkemeye, infazın ömür boyu hapis cezasına çevrilmesi yönündeki başvuruları ise reddedilmişti. LeCroy, büyücülük takıntısıyla 2004'te Georgia eyaletinde tecavüz ettiği 30 yaşındaki hemşire Joann Tiesler'i öldürmekten suçlu bulunmuştu. ABD'de bu yıl idama çarptırılan 5 mahkumun cezası infaz edilmişti. LeCroy'un infazı ile bu sayı 6'ya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı, Temmuz 2019'da federal hükümetin 2003 yılından bu yana ilk kez idam cezası alan mahkumların infazlarına yeniden başlayacağını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.