Hava Durumu

ABD'de dev operasyon! Yakalananlar arasında bir de Türk var

ABD'nin New York şehrinde uyuşturucu tacirlerine geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyon kapsamında tutuklananlar arasında bir Türk'ün de bulunduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de dev operasyon! Yakalananlar arasında bir de Türk var

ABD'nin New York kentinde ABD Göçmenlik ve Gümrük İdaresi (ICE) ve Ulusal Güvenlik Araştırmaları (HSI), uyuşturucu tacirlerine geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. 3 ayrı adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çete mensubu 35 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 22 yaşında bir Türk'ün de olduğu ifade edildi. Çete üyelerinin 1 tondan fazla uyuşturucu madde dağıtımı ve ateşli silah bulundurma gerekçesi ile tutuklandığı belirtildi. Başsavcı Yardımcısı Rod J. Rosenstein yaptığı açıklamada 23,6 milyon dolar değerinde uyuşturucu ele geçirildiğini ifade ederek operasyon kapsamında uyuşturucu tacirlerine ciddi bir darbe vurduklarını söyledi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Müsteşarlığı ve Anavatan Güvenlik Soruşturmaları Özel Temsilcileri büyük operasyonda New York Güney Bölgesi ABD Başsavcılığı Ofisi ile koordineli çalıştıklarını ve öte yandan operasyona ABD Gizli Servisi, ABD Posta Denetim Servisi ve ABD İlaç Uygulama İdaresi'nin de dahil edildiğini ve soruşturmaların birlikte yürütüldüğü belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.