Hava Durumu

ABD'de okulda silahlı saldırı

ABD'nin Florida eyaletinde bir liseye silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtilen şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de okulda silahlı saldırı

ABD polisi liseye düzenlenen saldırıda ölü sayısının 17'ye yükseldiğini duyurdu. Yetkililer saldırganın, okulun eski öğrencisi 19 yaşındaki "Nikolas Cruz" olduğunu duyurdu.

Olayda en az 17 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşan Israel, saldırının aynı okulun eski öğrencilerinden Nikolas Cruz tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Saldırganın kampüs dışında olaysız ve hafif yaralı olarak gözaltına alındığı duyuruldu.

Yerel saatle öğleden sonra yaşanan saldırının ardından yerel polisin olaya hemen müdahale ettiği, olay sonrası lisenin kapatıldığı ve tüm öğrencilerin tahliye edildiği aktarıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralıların durumuyla ilgili bilgi verilmedi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma ise sürüyor.

TRUMP'TAN MESAJ

Öte yandan, saldırıyla ilgili önce Beyaz Saray'da bilgilendirilen ABD Başkanı Donald Trump, olaydan birkaç saat sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Trump, "Dualarımız ve taziyelerimiz, Florida'daki korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla beraberdir. Hiçbir öğrenci, öğretmen ya da başka biri bir Amerikan okulunda kendini güvensiz hissetmemeli" mesajını paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.