Hava Durumu

ABD'de Trump karşıtı gösterilerde kan aktı

ABD'de Donald Trump başkan seçildi, ülke karıştı. Trump karşıtı protestolar üçüncü gecesinde de devam etti. Protestolarda, bir gösterici vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de Trump karşıtı gösterilerde kan aktı
Üç gündür süren yeni ABD Başkanı Donald Trump'a karşı gerçekleşen protesto gösterileri sırasında bir gösterici vuruldu
ABD'nin batı eyaletlerinden Oregon'un en büyük kenti Portland'da üç gündür süren protestolarda, bir gösterici vuruldu.

\"\"

PROTESTOLAR 3. GÜNÜNDE

ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından ülke genelinde başlayan Trump karşıtı protestolar üçüncü gecesinde de devam etti.

ABD'de başkanlık seçimlerini Hilary Clinton'ı yenilgiye uğratan Donald Trump'ın kazanmasının ardından ülke genelinde başlayan Trump karşıtı gösteriler üçüncü gecesinde de devam etti. Miami, Atlanta, Philadephia, New York, San Francisco, Portland, Oregon'da Trump karşıtları sokağa döküldü. Portland'da toplanan protestocular, yolu trafiğe kapatarak polise yabancı madde fırlattı. Polis ise protestoculara biber gazıyla karşılık verdi.

\"\"

HER YERDE PROTESTO VAR

Los Angelas'ta da Trump karşıtı öfkeli kalabalık, "Başkanlık seçimini kabul etmiyoruz" sloganları attı. Gecenin erken saatlerinde Miami'de toplanan eylemciler ise trafiği çift yönlü olarak akışa kapattı. New York'ta da Trump Towers önünde buluşan Trump karşıtları, ABD'nin 45'inci başkanını istemediklerini haykırdı.

\"\"

LOS ANGELAS'TA 185 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, Portland'da yabancı madde fırlatan, araçlara zarar veren en az 26 kişiyi gözaltına aldı. Los Angelas'ta ise 185 kişiyi gözaltına alırken, gösteriler sırasında hafif şekilde yaralanan bir polis memuru hastaneye kaldırıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.