Hava Durumu

ABD'deki 'Trump' kavgasında sopalar konuştu!

ABD'deki birçok eyalette gerçekleştirilen "Trump için yürü" gösterilerinde karşıt görüşlü gruplar arasında kavga çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'deki 'Trump' kavgasında sopalar konuştu!

ABD'de ana akım medya, sivil toplum kuruluşları ve özellikle azınlık grupların yoğun eleştirilerine muhatap olan Başkan Donald Trump'ın destekçileri, 30'a yakın eyalette 4 Mart tarihinden esinlenerek, "March 4 Trump" (Trump için yürü) etkinlikleri düzenledi.

Başkent Washington D.C., New York, Michigan, Florida gibi bir çok kent ve eyalette düzenlenen gösteriler genellikle sakin geçerken, California'nın Berkeley kentinde Trump taraftarları ile karşıtları buluştu.

Yumruklar ve sopalarla kavga eden gruplar birbirlerine biber gazı da sıktı. Polisin uzun süre uzaktan izlediği kavgada yaralananlar oldu. Olayda en az beş kişi gözaltına alındı.

Minnesota'da da yaklaşık 300 kişilik Trump taraftarına 50 kişilik karşı grubun müdahalesi sonucu kavga çıktı. Polisin altı kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Washington eyaletindeki gösterilerde çıkan olaylar nedeniyle dört, Tennessee'deki gösterilerde ise iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Trump taraftarları New York'ta da Trump Tower önünde toplanarak, Başkan Trump'a destek mesajları verdi.

Gösteriler çok sayıda kentte düzenlense de katılımcı sayısı olarak Trump karşıtı protestolardaki sayıların altında kaldığı görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.