Hava Durumu

ABD'den Demir Kubbe hamlesi!

ABD Ordusu: Kısa vadeli ihtiyacımızı karşılamak üzere, İsrail'in Demir Kubbe sistemlerinden limitli sayıda almayı düşünüyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Demir Kubbe hamlesi!

Önce ABD, sonra da Rusya'dan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çıkma hamleleri peş peşe geldi. Şimdi de Washington, İsrail'den hava savunma sistemi alınabileceğini belirtti.

Az önce, ABD Ordusu'ndan "Kısa vadeli ihtiyacımızı karşılamak üzere, İsrail'in Demir Kubbe sistemlerinden limitli sayıda almayı düşünüyoruz" açıklaması geldi.

"ABD INF'den çıkarsa, biz de çıkarız"

ABD ve Rusya'nın sırası ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) 6 aylığına askıya aldıklarını duyurmalarından sonra, bugün Rusya'dan yeni bir hamle daha gelmişti.

Bugün açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 6 ay içerisinde ABD'den uygun bir karşılık alamamaları hâlinde, INF'den çıkacaklarını duyurmuştu.

Lavrov, "INF Anlaşması konusunda, zaten ABD'nin tüm asılsız suçlamalarına tüm yanıtları verdik. Başkan Putin bizim duruşumuzu belirlerdi. Biz bir ayna gibi hareket edeceğiz" demişti.

ABD'nin tüm girişimlerine karşılık vereceklerini belirten Lavrov, "ABD'liler anlaşmaya katılımlarını askıya aldı. Biz de aynısını yaptık. 6 aylık sürenin bitmesi üzerine, ABD'li yetkililerin, ABD'nin anlaşmadan çekileceği yönündeki resmi notlarının sonuçlarına göre biz de anlaşmayı uygulamayı durduracağız" ifadesini de kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.