Hava Durumu

ABD'den Esad'a soğuk duş

Beyaz Saray, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Suriye'nin her karışını geri alacağız" sözlerine yanıt verdi: "Bu hedef imkânsız."

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Esad'a soğuk duş
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, ABD Başkanı Barack Obama'nın yılsonunda görev süresi dolana kadar terör örgütü IŞİD'in Suriye veIrak'taki başkentlerinden temizlenmesinin mümkün olmayabileceğini söyledi.
 
Rice, Washington Post'un terörle mücadeleyi ve Obama'nın ardında bırakacağı başkanlık mirasını ele alan panelinde konuştu.
 
Gazetenin dış politika ve ulusal güvenlik yazarlarından David Ingatius'un sorularını yanıtlayan Rice, bir soru üzerine, Obama'nın Beyaz Saray'daki süresi dolana kadar IŞİD'in Irak'taki Musul ve Suriye'deki Rakka başkentlerinden çıkarılmasının gerçekleşmeyebileceğini ifade etti.
 
‘EMİN BİR ŞEKİLDE SÖYLEMİYORUM'
 
"Bunun başarılabileceğini emin bir şekilde söylemiyorum" diyen Rice, IŞİD ile mücadelenin zaman alacağını vurguladı.
 
Rice, yaklaşık 2 yıldır Suriye ve Irak'taki IŞİD noktalarını hava saldırılarıyla hedef aldıklarını belirterek, 66 ülkenin destek verdiği çokuluslu koalisyonun bugüne kadar süregelen çabalarını hatırlattı.
 
‘IŞİD'LİLERİN KAÇMALARINI ZORLAŞTIRIYORUZ'

 
IŞİD'i yenilgiye uğratmaya kararlı olduklarına vurgu yapan Rice, "Sahada istikrarlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz, bu her iki yerden (Rakka ve Musul) IŞİD'lilerin kaçmalarını zorlaştırıyoruz" ifadesini kullandı.
 
Susan Rice, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Suriye'nin her karışını geri alacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Esad'ın bu hedefinin ‘imkansız' olduğunu öne sürdü.
 
Rice, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu imkansız çünkü onun böyle bir kapasitesi yok. Bu mümkün değil çünkü onu destekleyenler kendi kara kuvvetleriyle bu kadar dahil olmaya istekli değiller."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.