Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'den kritik YPG açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'nin Suriye'de PYD /YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı ABD Savunma Bakanı Mattis'e iletti. ABD Savunma Bakanı Mattis, PYD/YPG ile ilişkilerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2017 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2017 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den kritik YPG açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis'in görüşmesinde Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Bakan Işık, ABD'nin Suriye'de terör örgütü PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saatlik görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis'in Işık'a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular detaylı olarak ele alındı.

TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK

Işık, ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti. İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu. ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri bir kez daha vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.