Hava Durumu

ABD'den o kavgayla ilgili açıklama geldi

Washington'daki Türk Büyükelçiliği rezidansı önündeki kavgayla ilgili ABD Dışişleri ve Washington polisinden açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den o kavgayla ilgili açıklama geldi

Washington'da Türk Büyükelçiliği rezidansı önündeki arbedeyle ilgili abd'den art arda açıklamalar geldi. Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, eylemciler ve Türk güvenlik personelinin karıştığı olayla ilgili endişelerini en güçlü şekilde türk hükümetine ilettiklerini ifade etti.

Olayla ilgili olarak Washington polisinden de açıklama yapıldı.

Polis, her gün korumakla mükellef olduğu "ifade, basın ve gösteri özgürlüğüne karşıt eylemler sergilendiğini" belirtti, 2 kişinin gözaltına alındığını, olaya karışan her kişiyle ilgili inceleme yapma niyetinde olduklarını söyledi ancak detay verilmedi.

Polis sözcüsü, Dışişleri ve gizli servis birimleriyle işbirliği içinde arbedede yer alan kişileri tespit etme ve sorumluları bulmak için gayret edeceklerini ifade etti.

Washington Belediye Başkanı Murial Bowser da yaşananlara tepki gösterdi. Bowser, olayı "barışçıl bir gösteriye şiddetli saldırı" olarak niteledi ve bunun hem şehirlerine hem de Amerikalıların haklarına hakaret olduğunu savundu.

Cumhuriyetçilerin ağır toplarından Senatör John McCain ise konuyla ilgili olarak Twitter'dan yaptığı açıklamada "Burası Amerika Birleşik Devletleri. Biz burada bunu yapmayız. Bu zorbaca davranışların mazereti olmaz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.