Hava Durumu

ABD'den skandal karar! Türk korumalar hakkında yakalama kararı

ABD polisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında terör propagandası yapanlara müdahale eden Türk polisleri hakkında yaklama kararı çıkardı. Cumhurbaşkanlığı korumaları ABD'ye giderse tutuklanacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den skandal karar! Türk korumalar hakkında yakalama kararı

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği önünde terör propagandası yapıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde sloganlar atan bir gruba müdahale eden, Türk korumaları hakkında yaklama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Washington DC Polis Şefi Newsham ve Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Büyükelçilik önünde yaşanan olaylara dair açıklama yaptı.

"ABD'YE GELİRLERSE TUTUKLANACAKLAR"

Washington DC Polis Şefi Newsham, şunları kaydetti:

"Türk korumaların barışçıl gösteri yapanlara saldırdığını keşfettik. Olaya karıştığı tespit edilen 16 kişi yakkında yakalama kararı çıkardık. 2'si Kanada, 2'si ABD geri kalanlar Türk vatandaşı. Erdoğan'ın korumaları ABD'ye geri gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kesin bir karardır."

"ŞU ANA KADAR 2 KİŞİ TUTUKLANDI"

Newsham, şöyle devam etti: "Şu ana kadar 2 kişi tutuklandı. Olaya karışan diğer Türk güvenlik görevlileri hakkında yakalama emri çıkarıldı. Hala kimliği tespit edilememiş, olaya karışmış kişiler de var. Amerika ve özellikle Washington'da bizler barışçıl gösteri hakkına saygı duyuyor ve koruyoruz. Bu kişiler eğer ABD'ye gelirlerse tutuklanacaklar."

Newsham şöyle devam etti: "Kimliğini tespit edemediğimiz kişilerin fotoğraf ve görüntülerini bugün yayınlayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınmasını gerekterecek herhangi bir kanıta sahip değiliz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.