Hava Durumu

ABD'den terör örgütü PKK açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Nathan Sales, PKK'nın ABD tarafından ilk "terör listesine" alınan örgütlerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Müttefiklerimize, sadece DEAŞ ve El-Kaide'ye karşı değil aynı zamanda İran destekli terör gruplarına ve PKK'ya karşı pozisyon almalarını da söylüyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2018 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den terör örgütü PKK açıklaması

Sales, The German Marshall Fund'ın Washington Ofisi'nde "Terörle mücadele ve Atlantik ötesi ilişkiler" başlıklı panelde konuştu.

Terör örgütü PKK ile ilgili bir soru üzerine Sales, "ABD'nin PKK konusundaki pozisyonu belli, 1997 yılında PKK'yı terör örgütü ilan ettik. Hatta Hizbullah ve Hamas ile birlikte terör örgütü olarak ilan ettiğimiz ilk örgütlerden birisidir. Bizim için PKK'nın ait olduğu grup bu." dedi.

Terör örgütü PKK ile mücadelede yürüttükleri temaslarına değinen Sales şu ifadeleri kullandı:

"PKK'ya karşı finans için ciddi bir pozisyon almamış diğer ülkelerle de pozisyonlarını değiştirmeleri için ilişki halindeyiz. Her fırsatta sadece DEAŞ ve El-Kaide'ye karşı değil aynı zamanda İran destekli terör gruplarına ve PKK'ya karşı pozisyon almalarını da söylüyorum. Dünyanın birçok yerinde PKK'ya para toplanıyor ve ABD buna karşı mücadele ediyor, müttefiklerimizin de aynısını yapmasını bekliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.