Hava Durumu

ABD'den Türkiye'deki o iller için 'acil' koduyla uyarı!

ABD, turistik bölgelere yönelik terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda Türkiye'deki vatandaşlarını 'acil' koduyla uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Türkiye'deki o iller için 'acil' koduyla uyarı!
ABD, turistik bölgelere yönelik terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda  Türkiye'deki vatandaşlarına uyarıda bulundu.

"ACİL" KODUYLA MESAJ GÖNDERDİLER

Reuters'ın haberine göre; ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği'nden Türkiye'deki ABD vatandaşlarına konuya ilişkin bir e-posta gönderildi.

"Acil mesaj" olarak tanımlanan açıklamada, "ABD, terör örgütlerinin  Türkiye'deki popüler turistik merkezlere yönelik saldırı fırsatı aradığına dair sağlam bulgular elde etmeyi sürdürüyor" ifadesi yer aldı.

"TURİSTLER AÇIK HEDEF"

Söz konusu e-postada, "Türkiye'deki yabancı turistlerin terör örgütleri tarafından açık bir şekilde hedef alındığı" da ifade edildi.

9 NİSAN'DA DA AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği 9 Nisan'da,  İstanbul ve  Antalya'daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik "inandırıcı tehditler" olduğu yönünde internet sitesinden bir açıklama yayınlamıştı.

Yine "ABD vatandaşları için acil durum mesajı" başlığı taşıyan duyuruda, "Bu bölgelerin yakınlarındaysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz" denilmişti.

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği Nisan ayı başında da vatandaşlarına;  Hatay,  Kilis,  Gaziantep,  Şanlıurfa,  Şırnak,  Diyarbakır,  Van,  Siirt,  Muş,  Mardin,  Batman,  Bingöl,  Tunceli,  Hakkari,  Bitlis,  Elazığ,  Adana,  İzmir ve  Muğla ile ilgili güvenlik uyarısında bulunmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.