Hava Durumu

ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek bir karar daha!

Suriye'de YPG/PKK'ya TIR'lar dolusu silah ve malzemenin yanı sıra askeri eğitim de veren ABD, şimdi de Türkiye sınırında örgüte tıbbi acil müdahale, ilk yardım ve lojistik eğitimi verecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek bir karar daha!

PKK/YPG terör örgütünün kontrolündeki Fırat'ın doğusuna TIR'lar dolusu silah ve lojistik sevkıyatı yapan ABD, 2016'dan bu yana askeri ve ağır silah kullanımı eğitimleri verdiği teröristlere, şimdi de muhabere alanlarında yaralılara ön müdahale ve cephe gerisinde ameliyat koşullarının yer aldığı eğitimler için çalışmalara başladı. ABD'li sağlık kuruluşları, Sincar, Kamışlı ve Kobani'de sağlık eğitim merkezleri oluşturacak. Eğitimleri, zaten bölgede örgüte uzun süredir muharebe eğitimi ve sağlık desteği veren Castle International LLC of Arizona USA isimli şirket 3 sene boyunca verecek.

BÖLGELER BELİRLENDİ

ABD'li diplomatik yetkililerle, YPG/PKK terör elebaşları arasında mutabakat metni imzalandı. ABD'nin Bağdat Büyükelçiği'ne bağlı 4 kişilik bir heyet de Kamışlı'ya geldiği, mutabakatı anlaşmaya çevirdiği, tahsis edilecek bölgeleri gezdiği kaydedildi.

SKANDAL DETAY: KANDİL'DEN DE KATILACAKLAR

Anlaşma metninde dikkat çeken iki önemli noktadan ilki sağlık eğitimi kapsamına alınacak YPG'lilerin menşeinin Suriye olmasının şart koşulmaması. Yani bu Kandil'den doğrudan PKK'lı grupların bölgeye gelip sağlık eğitimi almasının önünde herhangi bir engel olmadığını ortaya koyuyor. Bir diğer dikkat çeken nokta ise anlaşmanın SDG ile değil doğrudan YPG ile yapılmış olması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.