Hava Durumu

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 düştü

ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağı Bagram üssünden kalkışından kısa süre sonra yere çakıldı. Uçağın pilotu fırlatma sistemiyle uçağın düşüşünden kısa süre önce paraşütle atlatarak yara almadan kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 düştü
Yerel saatle 20.30 sularında Bagram hava üssünden kalkışa geçen askeri jetin kalkıştan kısa süre sonra havaalanı yakınlarındaki kırsal araziye çakıldı.

ABD hava kuvvetleri yetkililerince yapılan resmi açıklamada 455. hava gücüne bağlı Bagram’daki bir F-16’nın teknik nedenlerden kaynaklanan bir sorun ardından pilotun kontrolünden çıktığı ve hızla düşmeye başladığı, pilotun kısa süre içinde fırlatma koltuğu sistemini çalıştırarak paraşütle yara almadan havaalanı yakınlarındaki araziye indiği belirtildi. Açıklamada kurtarma ekiplerinin kısa sürede düşen uçağın pilotuna ulaşarak Bagram üssündeki hastaneye ulaştırdıkları kaydedildi. Öte yandan yapılan açıklamada uçağın düşüşünde herhangi bir saldırının etkisi olmadığı ve uçağın düşüş nedeninin araştırıldığı vurgulandı.

ABD hava kuvvetlerine bağlı uçaklar Afgan güçlerinin operasyonlarında gözetleme ve gerektiğinde hava desteği amaçlı olarak görev yapıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.